Followers

Tuesday, February 24, 2015

Bucket List 2015!



Bucket List 2015


  1. Kereta (Checked. Hehe..) 
  2. Braces
  3. Iphone 6
  4. Holiday


Semenjak dah bekerja ni banyaklah kempunannya kan. Yelah sebelum ni mana ada duit nak berangan nak itu ini. Tapi dah pegang duit sendiri ni pon belum tentu gak dapat menyimpan. Cuma tak salahkan kalau kita list kan apa keinginan yang kita nak. At least kita ada usaha nak dapatkan sesuatu sendiri. Tak kiralah apa cara sekalipun kau nak dapatkan wishlist kau tu.







Contohnya, macam aku buat, aku jenis tak berapa suka shopping baju ke apa tapi aku nak something berharga untuk dir sendiri, so aku akan start berjimat cermat setiap bulan. Spend for it, tapi kumpul sikit-sikit. Bukan spend sekaligus bedebuk, matilanak. Hahaha. Cara berjimat ni sangat menguntungkan macam aku berjimat dari segi pemakanan, hari-hari aku bawak bekal pergi kerja. And sekaligus bukan sahaja boleh berjimat malah pemakanan lebih sihat dah selamat. Dan dalam masa yang sama aku kadang prepare makanan untuk diet. Kehs. Diet konon kan. Taklaa diet mana pon cuma makanan tu kurang sikit berlemak dan yang penting ada jugak laa hasil dia walaupon sikit. (*officemate iolls kata iolls dah kurus sikit uolls) Hahaha. Berbunga mekar hati mak nok.







Tak kisah laa macam mana atau apa pon wishlist kau yang penting usaha. Bukan kau nak mintak orang pon kan. Wishlist ni macam untuk kepuasan diri kau sendiri, yelaa kau kerja teruk-teruk penat stressnya mesti kau kena spend something for your ownself kan. So goodluck untuk diri sendiri. Hoyeahhh!! Hahaha. Kasi semangant siket.

No comments:

Post a Comment