Followers

Friday, February 20, 2015

Bersawang!!!

Assalamualaikum,

Such a long time aku tak bukak laman sesawang aku yang ni, bersawang dah blog ni, ngan otak cik puan dia sekali bersawang. Hahaha. Okay #hambar.

Btw, during this longgggg time, I am too busy with my final year studied before, and then a month right after that I have received an offer for a job, Alhamdulillah. So, not so much time that I can spend for rant here. Bukan busy sangat pon, but ianya lebih kepada ada spend quality time when Im free or on leave. No social media at all. Thats me for now.

Yeah bukan kat sini jew aku dah jarang update, my other social network pon sama jugak jarang update. Bukan nak mengelak dari semua orang ke apa, just want to slow down my addiction jew. Evenmore, I am such a hambar person kalau dalam social media ni. HAHAHA. I dont know how to rant out laa kalau dalam whatsapp ke or such thing. Aku lebih suka sembang lepak-lepak, nampak reaction muka orang yang kita sembang tu. So takde laa nanti fikir yang bukan-bukan yer dok. Keh.

Currently, Im working dekat Bukit Rahman Putra, Sg. Buloh, Selangor. Dan bermakna, aku dok sorang dalam erti kata berdikari konon, alone (not so alone laa, with new friends and housemates). Actually, at first agak susah untuk aku nak biasakan diri hidup sengsorang ni, sebab aku ni jenis tak suka sunyi andd tak penah pon aku duduk sesunyi sekarang ni. Yelah, dah terbiasa ada family besar and ramai kan, riuh rendah and before this pon aku duduk hostel yang memang sentiasa hiruk pikuk jugak, so tak laa rasa sunyi sangat macam sekarang ni.

But now, aku dah makin boleh adapt dengan sekeliling aku dah. Tapi kengkadang bila aku terfeeling lebih waktu duduk sengsorang boleh leleh gak. Hahaha. #cengeng So far, alhamdulillah, bila difikir ditambah ditolak bahagi darab semua, I have no choice, this my way for unknown future kan. Terpaksa berjauhan dengan family tu adatlah, bila habis belajar and merantau untuk mencari rezeki.

And Im still looking for new job yang lebih sebati dan selesa dari segi kewangan. Kerja sekarang so far okay, orang kata cukuplah laa nak lepas diri sendiri setiap bulan dengan hutang yang nak bayar sana sini. Bab hutang tu memang takleh nak lari, kadang kita buat semua tu bukan atas kehendak tapi atas keperluan kan. Yang penting kena pandai manage, dan jangan membazir, ikot kemampuan masing-masing.

So, since now aku dah kerja, aku kena plan everything, start from dapat gaji and plan for future, macam target hidup kau kan. Sebelum ni pon aku ada target, and alhamdulillah I have already achieved it. Plan well to live well. Choice is in your hands and you just choose it wisely.


No comments:

Post a Comment