Followers

Tuesday, April 30, 2013

Syukur.

Aku bersyukur,

kerna aku masih punya mama,
yang sentiasa membuat yang terbaik untuk anak-anaknya,
yang sentiasa mahu yang terbaik untuk anak-anaknya,
yang sentiasa tersenyum walaupun jauh di sudut hatinya,
aku tahu dia gusar, letih, perit.

Mama Anis sayang mama,
please keep smile till I can make you smile for everytime.
Mama akan kaklong balas segala perit itu suatu masa nanti,
please keep stand besides with me, no matter what.
You are my strength. my everything, my all.

Aku bersyukur,

kerna aku punya ramai adik-adik,
sama-sama ketawa macam gila,
sama-sama gaduh macam bertumbuk, sepak, tampar,
sama-sama menangis bila bergaduh,
sama-sama susah hati bila mama nenek sakit,
sama-sama malas macam ular sawa kekenyangan,

kita semua sama-sama,
dan harap selamanya kita akan sama-sama,
susah senang kita bersama,
walau siapa pun kita suatu masa nanti.
Air yang dicincang tak akan putuskan,
inikan adik beradik.

Aku bersyukur,

kerna aku punya ramai kawan-kawan,
gembira, susah, senang mereka masih bersama,
walau kita punya cita dan hidup berbeza,
mereka tetap ada sebagai kawan,

Terima kasih dieza, nana, maklang,
mungkin kita tidak bersama,
dipisah antara jarak dan benua,
hati korang masih tetap sama,
tidak penah berubah,
walau hidup kita kian berubah,
harap ia akan tetap kekal sama selamanya,
walaupun mungkin tak sehebat awalnya.

Terima kasih qiqin, muni, erni, tina, alin, nana, ima,
Aku sayang, aku rindu,
terima kasih kerna menjadi temanku disini,
terima kasih kerna pernah melayan perempuan penuh emosi ini,
terima kasih kerna selalu membuat hati ini ketawa,
terima kasih untuk segala-galanya.
Maaf jika perempuan ini selalu membuat hati semua kecewa,
kecik hati atau sakit hati,
harap juga kita semua tetap kekal sama sepanjang masa,
aku perlukan kamu semua,
semoga kita sama-sama menggenggam segulung ijazah,

Kasih dan sayang semua hingga ke syurga.







Wednesday, April 10, 2013

Another blessed year.

Agak lama jugak belog ni terbiar since I was on my sem break last few months sampailah another break sekarang ni. Mid sem break jew pon, seminggu cuti tak puas kot. sobs. By the way, its April now, my best month ever. Hehehe. April jew lah aku suka, sebab birthday aku bulan ni dan sudah lepas pon. 

Anyway, it's such blessed month for a blessed year ahead. I am now twenty two, 22. I am a big girl now for my mum and family, in future becoming a lady. Oppss, terase tua sangat. Hahaha. Macam mak aku cakap, kejap jew kan masa ni, tau tau esok mama dah kena jaga cucu-cucu. Mengekek jew aku gelak. Nampak tak mama dah semacam bagi green light. Berbunga hati teman dengor. hewhew. 

Twenty-two sounds sweets kan. hehe. Tak taulah nape, tapi aku sangat gembira that Im twenty-two. Bukan sebab umur dah boleh nak kahwin, maybe sebab aku rasa aku dah semakin matang nak terima and let go everything in my life. And sometimes, kita sendiri akan rasa, kita dah makin pandai buat pilihan yang terbaik dalam membuat keputusan kan. 

Back to few months ago, its such too much things happened to my life. And alhamdulillah, everythings going well. I learned many things and makes me feel to be more appreciated to all peoples around me, neither my family nor my friends. They such a great peoples to me, and very important in my life. They keep me strong and always give me a strength and calm me to overcome everything. Terima kasih semua. Very appreciate that. Lots of love. Lol

And inshaAllah, lepas sem ni aku akan start buat LI plak. Kat mane tu belom sure lagi sebab Im not getting any offer yet. Then, next sem I will start for my final year with fyp. Excited ada, cuak banyak sangat dah kot. Hahaha. Hopefully everything going well. 2014 i'll grade, hoyeahhhh. 

InshaAllah jugak, this year, my mum will grade. She's now struggling for her last sem and during this time as Im blogging she is on Sintok UUM. Im so happy for her, finally, cita-cita mama semakin tercapai. Anis doakan mama, sihat selalu dan berjaya mengakhirkan pengajian with the best result. Love u mama.

Okay till then, meet me some other free time. See u soon my belog, love.