Followers

Thursday, January 31, 2013

Pegang...

Manusia berpegang pada janji.

Pegang;

Peganglah selagi bertahan
selagi mampu jangan kau lepas
sedaya upaya
sepenuh peluh keringat
selagi bernafas
peganglah;

Pegang kan itu untuk semua
bersama pegangan tuhan kita.



Wednesday, January 30, 2013

Sesuatu itu...

Aku ada sesuatu
sesuatu yang aku sendiri tak tahu
sesuatu yang aku takut
sesuatu yang aku mahu;

Sesuatu aku mahu tujukan pada kau,
pernah kah kau ada sesuatu itu?
Sesuatu yang tidak nampak
Sesuatu yang hanya hati besi rasa
Sesuatu yang ego penghalangnya.

Aku mahu punya sesuatu itu,
sesuatu yang tidak pernah ada
tidak pernah aku rayu
tidak pernah aku harap;

Aku mahu tuju sesuatu itu;
untuk menyampainya tidak aku
tiket peluang aku hanya simpan;

Malu;

Aku jadi malu
pada diri aku,
selalu aku
perhati jiwa itu,
aku belek sesuatu itu,
betulkah itu sesuatu,
selalu aku berfikir adakah itu sesuatu,
malu;
dan kau tertangkap perhati aku
aku termalu sendiri tapi aku mahu kau perhati.
aku mahu kau perhati bersama,
adakah itu sesuatu.

tapi aku malu
malu~malu~malu~malu~malu~malu~malu~malu~

Kau tau sesuatu itu
berdepan kau
selalu buat aku kaku
seperti tugu
seperti ais
mengeras
menyejuk.

Kalau itu sesuatu
aku berdoa untuk sesuatu itu
berdoa pada tuhan kita
peliharalah sesuatu itu
sesuatu untuk suatu masa
sesuatu yang penamat.

Sesuatu ini kau mungkin tidak nampak
tapi aku harap sesuatu aku itu
KAU tahu.









Friday, January 18, 2013

Game Over!

Finally, game over! Checkmate!!! Hiyakkkk.. Ggrrrrr Bbberrrrrr..

Sem5 is over. Semester break just started. Guaa HAPPY bak hang!!! akhirnya segala bala-bala sudah terlepas dengan jayanya. [tak bape jaya sangat pon] but just wait and see for the result. Hopefully segala penat lelah semput kami berbaloi. Kan kawan-kawan.

Currently, gua sudah pulang ke kampung halaman. Mahu merehatkan diri sepuas-puas mungkin sebab dekat setahun gaklah gua tak cuti lelame ni. And, anddd annnnddd!!! It' ll be another year to have a long semester break like this. Sebab next semester break aku dah kena buat LI. Huhuhu. Cuakkss seyhh.

So, peluang yang ada ini, kita enjoy puas-puas. Buat ape yang patut, spend time with family and my other friends. Sebelum ni plan nak keje, tapi tak tau lagi cemane. Tengok keadaan dan pekerjaan ada ke tak. Tapi, bila dah dua tiga hari kat rumah ni, terase macam nak memerap jew plop. Malas nak kuar keje ke ape kew duduk rumah tersangat best bak hang!!. HEHU #sigh

And seperti biasa cuti plan nak kurus [konon]. Tapi baru balik jew nenek dah plan nak masak itu ini. Apekah??? Memang buat nafsu gua tergugatlah, baru dengor dah bayang-bayang kecur lior. brbrbrbr.. Acane nak kurus ni? Acane? Acane?? -_____-'''

Okaylah, selamat bercuti semester kawan-kawan!!!!

Tuesday, January 1, 2013

Engineer to be #part1

During school holidays baru-baru ni, my little big gendut bros was going to Kidzania. Who knows kidzania? For whom that doesnt know, that place was offered for kids, experiencing the real-life of many occupations such as, being a lawyer, news reader, doctor, staff of marrybrown, pilot, firefighter and many mores laa.

This kind of place quite good laa for kids yang memang suka dreamings what to be, or what that like be, SEBAB they can experience it right away on that time by their own self without the help of parents. So, they can realize what are they like actually. 

And as a teenage, im quite jealousy actually, sebab during my childhood there is no kind this things. We just wanna be like what 'orang tua' say 'hebat' like pilot, engineer, doctor, teacher. Is it sounds like cerita abang kassim? what do you want to be? a doctor? a lawyer? so typical laa. 

So, Im asking my bros what you wanna be when you are grown up. Then he said that he wants be Marrybrown staff, making so much burgers and friend chicken and he can eat much. And Im feel suchh urghhhh -____-'' what kind of that? are you serious?? hahaha, Im so surprised with his ambition. 

For, a little kids 12 years old like him, they just can think of what he can get most, or can he eat much or just bla bla bla. Still not serious thinking of future and just go with the feeling being a kids. Oh yes, that kids. As long as you are kids forever you are remains kids. They just live in their own life and not yet mature enough. #dreaming

Then now, here I come, 'Engineer to be'? will it really becomes real  and true. Yes Im on my way in this path, but Im not really sure with what I want and what Im gonna be. Is this my real gateway of dreams? I wish. 

With a hope and doa, can it be a reality in the future. InsyaAllah.