Followers

Sunday, December 30, 2012

Matang ke?

Katenyer berpikiran matang...


Sudah besar dan lebih tua, boley settle baek2...

tapi......... 


kenapakah anda block saya...????


adakah anda sudah matang??


betulkah???


ckp tak serupa bikin...


macam ludah kelangit...:)







Sinetron melayu


Di suatu malam di dalam kereta dalam perjalanan pulang ke kampung.

*radio is wajib sentiasa terpasang.

Sedang asyik berborakan antara anak dan emak, tetiba lagu 'Selalu Milikmu' keudara di radio. Who knows sape punye lagu, angkat tangan??

Mama: Haaaa haaaa haaaaa, lagu Randy Pangalila, jap nak dengar. *sambil nyanyi bersama radio.

Anak: Haii, terer nampak, tau plak lagu sape. 

Mama: mesti ahh, dah bese dah karoake ngan Randy ni.dulu-dulu.   

Anak: *whatt???  -___-''  #sigh

*Si anak yang pernah dengar lagu itu tapi tidak pasti siapa dan apa tajuknya hanya mendiamkan diri sambil melayan lagu tersebut.

v
v
v
v
v
v

And now,
Satu rumah dilanda virus demam Randy Pangalila, dari adik-adik ngan mama pon termasuk sekali. Gara-gara sinetron dan "Dalam Hati Ada Taman'. 

And aku? bukan tak layan tapi so so jelah. But admit it, his acting and voice so sedap and can make makcik-makcik cair. bhahaha. 

Nah untuk tatapan makincik sekalian...



Saturday, December 29, 2012

Counting the days

Take a deep breath....
inhale.....out........

There is a few days remain before we leave 2012 and meet 2013. Oh noo, its mean final exam is really around the roundabout babes. Study tak ade lagi ni, but study weeks pon dah habis dah.

What to do, study week jugaklah nak pergi ber-holiday ngan family and study week jugaklah ada presentation bagai. pffffttt. Since, last sem till this sem tersangatlah kelam kabut and penat rasenya. Nasiblah kan itulah pengorbanan yang kita perlu berkorban dulu sebelum terkorban yer dok.

And, when remind back all the memories and sume azam for 2012, I felt like little bit happy. It was a very memorable years for me. Nothing to be sad much laa compares to past years kan. But, some my azams tak berapa nak capai for this akan ku bawa ke 2013. bhahaha.

Antaranya adalah nak kurus. Okay itu azam setiap tahun, tapi tak pernahnya tercapai. #sigh This year Im gain more weight kot bukannya loose weight. Ottokeee.. Bukan tak boleh buat cuma Im always lost in controlling my mind to not eat much laa. yahaha.

Anyway, whatever is our 'azam' for 2012 or 2013, without a big effort we will not achieve any of it kan. So, keep it our hard work till end okay, esp, all my friends yang bakal taking final exams soon. Goodluck alls. May success and glory be ours. (^___^))

Friday, December 28, 2012

Cerita kuah durian

Last few days, aku balik kampung and kempunan giler nak makan durian plus+ kuah durian. Now Im a big fans of durians okay. Sape yang kenal aku taulah cerita aku sebelum sebelum aku menyintai durian ini. Tengah tido tercium bau jew pon boleh berlari. Hahaha. Tulah orang kata tak kenal maka tak cinta.

Back to the story, then satu malam ni aku mintak kat mama yang aku nak durian. Dan dipendekkan, berjayalah aku membantai durians tersebut. Im so happy okay, dah macam orang pregnant kempunan plak kan. So, again, aku mintak mama tolong masakkan kuah durian untuk esoknya sebab aku ingat nak bawak balik Melaka.

Dan berusahalah si mama ku ini membuat kuah durian untuk anak dara bulatnya yang sorang ni. And again, I am so happy tapi tetibe mama datang kat aku. Dia cakap 'kak long, mama rasa macam kuah durian ni masam sikitlah, sebab mama tak perasan santan tu dah masam'. Daku sedikit hampa, but takkan lah aku nak cakap kat mama aku taknak kan. Kesian kat dia dah berusaha nak masakkan untuk anak gendut dia ni.

Aku pon cakaplah, 'takpelah ma, tak basikan? Nanti Anis makan okay. Tapi nak bawak balik takut tak tahan jew lah sebab dalam kereta kan panas takut basi plak'.Okay itu alasan.Yang sebenornya aku tak sampai hati nak bawak balik and then sampai Melaka aku terpaksa buang plak kan. Dan dalam masa yang sama aku nak jaga hati mama ku sayang, sebab banyak kot dia masak. Agak sedih melihat sume-sume itu yang akan bakal dibuang. Rezeki kott. Sobs.

Then mama, forgive me because hari tu kaklong makan sikit jew kuah durian tu, dan selebihnya terbuang.
:'(

Friday, December 7, 2012

Halim

"Suami yang baik bukanlah suami yang menyerahkan ape adanya pada isterinya. 
Tetapi suami yang baik adalah suami yang 'Halim'. 
'Halim' maknanya ialah "sabar", tidak cepat marah ketika isterinya kurang akal.

Bilakah seorang isteri kurang akal? 
Yakni ketika isterinya sedang marah. 
Lalu dia bersabar, maka itulah suami yang paling baik..."

-Imam Al-Ghazali-


*Al-fatihah untuk arwah abahku Abdul Halim bin Mokhtar.
Nama seindah maknanya, juga seindah pekertinya.
He is such a very patient man i have known in my life.
Nobody can replace him. 
InshaAllah, beliau bahagia di sana.
Doa anak-anakmu sentiasa mengiringimu dalam setiap waktu.

Thursday, December 6, 2012

Busy ke?

Hai my blog, sorry again sebab masih tidak mengotakan janji. I am so busy since I was last post here. Bayangkanlah, setiap minggu ade test, berturut plak tu +plus esaimen yang agak banyak. Memang melampaulah busy nyer kan. Nasiblah kan #studentlife memang cenggini yer dok.

But this sem really really feel too short. Sebab? Maybe dengan ke-busy-an yang non-stop, so tak nampak banyak mase untuk spend bende tak berfaedah (spt kuar meronggeng atau melepak) *sangat sesuatu betulkan. And...... this sem saya rajin study. he he he. #pujidirisendiri *blushing (^___^)

This is fact, im not lying okay. MAMA sile percaya. Thanks jugak kat kengkawan yang telah membuatkan saya ingin lebih study. Sekarang ni, tak ley nak nyorok mane dah kalo taknak tengok orang study, nak tak nak memang kena ngadap. Tu yang berjangkit woii.

Btw, sem ni agak banyak subjek berat, bukan agak tapi memang banyak. Totally it was 5 subject that I need hardly to focus. #pengsan See betapa banyak nyer subjek aku kan, bayangkanlah setiap minggu satu test, haaa dekat sepuloh minggu lah bersengkang mata. T___T

And I have about 3 weeks to finish up all my esaimen and test *yang masih berbaki* then study week. Oh tuhan, *breath in breath out. Semoga kau bertahan Anis. Keep it up ur work hard till end. YOU CAN DO IT!!! Fighting.

So, for those yang akan mengadap final macam aku tak lame lagi. Goodluck uolls. Semoga kita semua berjaya, and sama-sama kita doakan kebaikan dan kejayaan bersama. Assalamualaikum (: