Followers

Sunday, October 21, 2012

Tahniah!!

Selamat berkonvo my ever beloved friend Dieza Fayyadha Kamaruddin. Tahniah atas segulung hadiah that has makes your family and yourself proud. Saya #jeles okay. heee. Btw, tahniah sangat-sangat, mesti ayah dan ibu kau happy sangat. And maaf jugak sebab tak dapat datang, hari hujan dan ketiadaan transport. huhuhu. Maaf sangat-sangat.

Apa-apa pon, aku doakan kejayaan kau berlipat ganda lagi untuk segulung ijazah akan datang. I know u can do it, #spirit kau lagi kuat dari aku ken. hehehe. Sangat sedih sebab tak dapat nak pergi tengok kau. Im really wanna go, but keadaan tak mengizinkan. T__T sobs.

Happy seeing ur smiles in ur happiness day. (^___^)



*sorry, aku cilok dari kau. Heee ;D.

Dieza, sayang kau sangat-sangat. Hope we are friends till jannah. Love u <3.

Sunday, October 14, 2012

Hari minggu.

Duduk umah hujung-hujung minggu camni, memang duduk sajelah kan maknenyer. Bangun tido, online, mandi, makan. Maunyer badan tu makin berlomak wa cakap sama lu.. Matilah balik raya haji nanti kena nganjing ngan mama ke ngan adik-adik, badan aku makin memboolat.

Kalau tak sebelum ni, hujung minggu jew aku koje. Kalau koje, ade gak laa aktibiti yang aku buat dari memerap jew kan, makan pon kurang. Yelakan, bile koje badan penat nak makan pon tak larat. Tapi sekarang aku dah benti koje sebab badan ni dah tak larat nak manage semuanya. Terkojar-kojar aku, badan sendiri pon letih, ngan orang yang aku susahkan pon mesti letih gak kan melayan. huhuhu.

Hurmmm, sekarang bekoje laa aku menternak lemak kat umah. ottokkeee.. Bilelah nak kuruih ni Anis oii. Kau ni azam jew lebih tapi buatnyer tak kan. #sigh. Bile entah nak berubah, penyakit malas makin menjadi-jadi. Dok umah pon bukan study asyik tengok movie jew laa kan. [terlebih masa untuk buat entry sini gak]. Hehuu.

Ada apa dengan perasaan?

It's normal lah kalau dalam kehidupan seharian kita akan mempunyai masalah perasaan sama ada terhadap diri sendiri, ibu bapa, adik beradik mahupun kawan-kawan. We have our ownlife and are life with them, and sometimes we are being with them all the times kan. Tipulah kalau kau cakap kau suka menyendiri jew all the time kan. Memanglah masa untuk diri sendiri itu perlu tapi bukan untuk sepanjang masa. Sebabnya kalau suka banyak menyendiri ni, banyak perspektif negative yang akan keluar dalam otak dan akhirnya akan merosakkan perasaan sendiri. [pengalaman diri sendiri and byk belajar dari kesilapan].

Aku admit yang sekarang ni aku tak suka berseorangan, sebab bile aku sengsorang with nothing to do, otak ni secara pantasnya akan suka berpikir yang bukan-bukan [bukan yang lucah okay]. And sometimes aku boleh tetibe jadik cengeng nak nangis jew.[I hate that] 

By now, aku cuba untuk belajar kawal perasaan sendiri supaya tak cepat melatah. Jangan nak suka emosional tak tentu pasal. Kekadang aku malas nak layan sangat perasaan aku ni, sebab kalau dilayan memang menjadi-jadi. Bila nak buat keputusan pon, aku cuba untuk consider keadaan sekeliling dulu dan yang mana aku nampak yang terbaik, I follow jew laa.

Tapi kalau nak cakap pasal perasaan ni, part yang paling aku tak sukanya, bila kita elok-elok jew jaga hati dan perasaan orang tapi orang lain tak reti nak hargai. Bukan nak mintak jaga hati kita sangat pon sampai diri sendiri tu jadi fake ke apa ke, tak, but at least kau berani berdepan dengan ape jua keadaan. Kalau ada yang tak betul perbetulkan laa. Ini tak, walau dah bagi banyak peluang pon masih macam tu jugak, memang sakit hati betei laa rasanya. 

Dan sampai satu tahap yang rasa macam malas nak pikir dah pasal perasaan orang lain, buat sakit kepala otak jew. Banyak lagi benda yang perlu dipikirkan. Walaupun aku tau its not really a good way, but I have to. Bukan nak pentingkan diri sendiri and jadi jahat, tapi level kesabaran ni kekadang just uncontrol. I hate to be negatively but sometimes negatives is quite good.

Whatever it is, I love to be like now. How u all see like I am changed ke ape ke, it's wrong actually. I had to live like this for every sake. Maaflah kalau ada yang tersinggung, we are all not perfect but at least be respect.

Saturday, October 13, 2012

Tenanglah kamu disana.

13 Oktober, bersamaan Jumaat.
Pagi semalam masa dalam kelas aku diberitau kawan sekelas aku iaitu merangkap kawan sekelas dari zaman sekolah lagi, yang sahabat kitorang kat brash dulu meninggal dunia. Ya Allah, betapa terkejutnya aku masa tu. Yelah sebab masa dia bagi tau pon kitorang tengah ade kelas, mesej saje plak tu, nak bertanye lebih bagai memang tak dapatlah. Dengan member tetibe kol, ouhh. Ya tuhan, aku seperti tak percaya sebenarnya. Tapi nak buat macam mana, orang dah tiada. Apa yang terjadi sebenarnya pon sudah tertulis sekian sekian untuknya, so, as kita yang hidup ni pon tak dapat nak pertikaikan kenapa dia pergi camtu camni. Arwah meninggal pon pada hari Jumaat, hari segala penghulu hari. Hanya umat yang terpilih sahaja yang dapat merase nikmat ini. Arwah pon orangnyer baik, ter-sangat baik. Walaupun aku bukan rapat sangat dengan arwah tapi 2 tahun belajar dalam satu kelas, dah memang membuatkan aku cukup paham perangai dia. Senyumannya yang paling tak dapat aku lupa, walau arwah tak suka atau marah pon still tetap akan tersenyum juga. Aku ingat lagi satu masa tu aku tegur arwah. Aku cakap kat dia.....

Aku: Wan ko ni dah kena buli, marah pon boley senyum lagi ek.
Wan: Yelah, dah tu ko nak aku buat ape. [then arwah mengengoyeh=senyum lagi]
[this conversation actually antara aku ngan arwah jew, sebab aku kesian kat dia *tu pon sebab dia selalu kena buli, lagi-lagi ngan si Napi gemuk tu.huhhhh] Actually bukan buli, but orang selalu usik arwah, but he still smiling whatever it is.

Bak kata orang, orang yang baik-baik ni, Allah sayang dan sebab itu Allah ambil mereka awal supaya dia tidak berpaling dari yang maha Esa. Dan aku yakin, kalau arwah adalah seorang rakan yang baik dipandangan mata aku dan semua orang, arwah mungkin juga anak yang terbaik buat ibu bapa nya juga.

Tenanglah wahai sahabat, disana tempatmu lebih indah dari dunia ini. Semoga arwah ditempatkan bersama golongan para solehin. Dari-NYA kita datang, kepada-NYA juga kita kembali. Fitrah hidup. Al-Fatihah buat sahabat Muhammad Ridzuan bin Mohd Abd Manan Shawaludin.

Maut tak kenal usia, kita yang hidup pon tak tahu lagi seluas mana perjalanan kita. Sama-samalah doakan kebaikan bersama. Amin...

Thursday, October 11, 2012

Perasan...

Actually, I baru noticed yang my two post before ni, macam samelah. ihhikkk.
Okay not so be suprised laa kan, bese lettew post orang yang tiada idea gara-gara tak reti buat karangan. eh  ehh boleh? ade kene mengena tak? Ngehee.

Whatever lah kan, blog ni pon bukan femes pon, sape ajelah nak bace and perasan kan. I sorang jew yang ter- PERASAN lebih. HAHAH.

Tak pelah Anis oiii, this blog pon just for fun kan, sesuke hati I jugak lah nak post ape pon yer dok. kah kah kah #gelakevil huhhhhh.

Tengah mencari-cari idea ape nak carut sini, and maybe pasni I will be keeping update selalu. Tunggu tau... Ehh, ade yang nak tunggu ke?? hahhh nak PERASAN lagi kan. Dah dah baik blaaa dari sini sebelom Im be more PERASANESS. Hahaha.

Hello dear (:

Whatsap blog!!!
Hai dear and Hello everyone.
ehhhe, 
How am I really miss to post here.
Ohh noo, really lame not post anything.
and
Its almost about 5 months ago 
since last April Im updating here. pfftt.
What so busy lady, me laaa.. #konon

Actually, just now we already have a wifi at home.
So, I can be online at anytime and updating all the time.
Hoyeahh!! gongceng gongceng..
 Alright! alright! Anis please behave yourself.
nothing to be excited much pon kan.
*saje nak menggedik

And, the past few days I open laa this blog,
that time just like sesaje laa nak visit her,
but
Im really felt like nak pengsan and scream loudly
when I looked a new blogger setting,

what!!! u tukar lagi setting blog??
what thee fcuk laaa.
brrrrrrr...



Why u changed lor?? Haihh...
Then teraba-raba laa nak explore all the setting.
HUHHH. Rajin sangat laa kan kalau nak mengexplore,
So, im just let it laa camni.
What to do, everythings changed.
I pon not so terel pasal IT ni
 nak changed back to normal memey tak reti laa..

Hmmphh, so, my blog..
I have no more idea to talk about,
we meet later okay.
See yaa...