Followers

Thursday, January 19, 2012

#aries #1

When an #aries likes you it's pretty obvious. They are not subtle about it.

If you break up with an  #aries , you better forget them for good because they will never come back.

#aries   may seem arrogant, but thats just cause they know what they want.

#aries  like to sing (sometimes off key) because they feel what is in the song.

Have a lot of pride and integrity? You might be an  #aries. 

Looking for true friends in life and lifelong companions? Choose an  #aries.

#aries   need to feel proud of their lovers. Dont be a loser!

#aries   is known for vibrant energy and authority.

When an  #aries   matures, they learn to slow down reaction times in order to think about the consequences of their actions.

#aries   are so good at starting things they can be off onto their next project before completing the previous one.

While everyone is planing,  #aries   is taking action.

You see Heaven when an  #aries   is banging you.

#aries   have an ability to find the truth in any situation.

#aries   is a natural born leader and has no problem taking responsibility for their actions whether good or bad.

A mature  #aries   is a dominate individual and not one to be reckoned with.

#aries   is committed to facing their fears. How else do you win?

#aries   knows that hard work is required to get anywhere in life.

#aries   are the MOST impulsive sign.

Never tell an  #aries   what to do. Unless, you want to get punched in the face-- hard.

An  #aries   will pursue you but if you can't play their game, they will find someone who can.

Don't touch a female  #aries   when she's angry, sad, or does not know you. You will be yelled at.

#aries   cannot stand stagnant relationships. If shit gets boring they will wander.

#aries   has a built in sense of adventure. Road trips!

#aries  accepts any challenge you throw at them.

#aries  accomplishes many things simply because of their restless energy.

#aries   are competitive. They dont take playful challenges lightly.

#aries   are generous but can be self-centered.

#aries  are usually arrogant, adventurous, independent, competitive, impulsive, dynamic, and courageous.

#aries  are determined overachievers. They get the job done. 

p/s:: all diz things bukan untuk dipercayai atau diikuti tapi hanya sebagai panduan how i can find myself in it. I do agree most of it in connection with myself who is an aries. It juz for fun nothing more. So, chill bebeyh. Wanna see more? come here and follow it ya. Peace!

Wednesday, January 18, 2012

Jangan lupe lirik


Assalamualaikum..
Korang nampak tak jangan lupe lirik kt atas tuh??
Korang penah tengok tak rancangan tuh???

Sape yang umah ade astro mesti laa penah tgok kan. Zaman sekarang ni umah mane yang tade astro, even kawasan kampung orang asli pon pakai astro, siap dua tiga kuali lagi kt atas umah. Hahaha.

Oke, balik pada jangan lupe lirik, rancangan ni favourite nenek aku kott. Pelik gak aku memula bile nenek aku nak tengok rncangan ni.

Tpi bile ditenung kembali mgkin sebab dah terlampau bosan dan dah xde cter yg lagi best nak ditonton, JLL nii laa yg beliau tonton kan. Aku paham kebosanan itu. Kihkih.

Sobonarnyer, nii bukan tujuan utama eden nak update entry nii. Eden nak citor nii haa, *cehh ckp nogori plak. switch back.

Teman bukanlah seorang yang menghafal lirik2 lagu nih [nak hafal pljaran pon payah ni kan lirik plak kn]. Tpi x bermakne aku xley hafal, cume perlukan sedikit mase dan aku kena hafal dari membace bukan mendengar. 

And bile aku dah dapat hafal tu, lagu tu jew laa aku akan nyanyi smpi satu mase aku akan lupe balik. HAHA. #pelik kan.

Listening skill aku terok cket, kalo lagu tuh aku susah nak tgkap apelah yang penyanyi nii sebut. Tak kisah lah lagu tu lagu melayu ke, kalo english lagi lah kan.

Kalo aku melalak sengsorang, salah lirik tu perkara beselah sampai kekadang aku tibai jew lirik sendiri.Adik2 ngan kengkawan aku selalu marah sebab aku suke ubah lirik lagu, tapi aku tak kisah bukan aku buat show pon kan. hahaha. Asal aku bahagia mendengdangkannya kan. Hikhik.

Okelah sampai disini saje setakat ini. Kemungkinan besar, tiap2 hari aku akan update entry. Puncenyer adalah aku terlampau bosan kat rumah nii. Kesian, kbai.

Tuesday, January 17, 2012

Drama list cuti sem

Assalamualaikum, Halllu Hallluu...

Selamat bercuti semester kat bebudak degree yang dah berjaya abihkan exam. Kihhkihh, Aku saje nak bagi ucapan coz aku tau ramai yang baru abih paper kan kan kan. [aku dah dekat seminggu abih exam] hehe jangan jeles k.

Memandangkan cuti kali nii juz cuti sebulan, so aku tak dapat la nak keje coz mane ade tmpat keje nak amik orang yang keje tak smpai sebulan. Nampaknye cuti ni aku memerap jew laa kat umah ternak lemak lagi.

Ni pon baru 5 hari aku kat umah, macam2 dah aku sumbat makan. Banyak benor pon makanan kat umah, orng nyer tak lew ramai mane. Ade jew nenek aku nak masak, mcm laa aku nak balik dah esok luse, padahal aku cuti sebulan.

Kononyer nak diet tapi dah cmni acane? hikhik. Dah laa meleret plak aku tulis, ni aku nak tunjuk drama list yang aku dah buat sempena cuti nii. Hasil dari pemerhatian eden menonton tv dua tiga hari nii. Layann.. Hehe



Nada Cinta [indon]
Isnin-Jumaat 6.30 ptg
Act cter nii dah lame tayang, aku slu tengok cter nii bile 
aku balik kejap2 kt umah, disbbkn mak ngn adik2 aku layan
cter nii, n aku pon terlayanlah sekali. Ngeh3.



Bicara Hati
Selasa 9 mlm
Diz drama adaption from novel
dats why aku giler2 nak tgok cter nii.
[peminat novel mmg cmni]



Vanilla Coklat
Selase 9 mlm [clash ngan BH, huhu]
cter ni pon best tapi aku tgok kt tonton jew laa
aku minat kat si izara nii, love her acting style.



Ariana Mikhail
Isnin- Selase 8.30 malam.
Semalam aku tengok first epi cter nii
cm best jew, so layan gak. 
HEHE

Setakat nii jew laa aku ley wat list, banyak lagi sebenornye.
Tapi disebabkan kemalasan nak crik info, so takdelah kt cni. Aku juz buat list favorit jew.
Sesape yang suke layan drama tgok laa ek, cter2 sume di atas mmg best. tehee.

Oke, selamat menonton yer semua.

Monday, January 16, 2012

ku terima

Sedihku sakitku ku terima
Ku rela ku pasrah jalanku
Ini suratan aku dicuba
Demi rahmat-Mu ku memohon

Ya Allah redhai ketulusan hati
Ya Allah beri aku ketabahan
Ya Allah aku sanggup berkorban
Demi rahmat-Mu Ya Allah


Friday, January 13, 2012

BEBAS..

........Exam dah habis BRO..........



Lets Hooraayyy TOGETHER...

Teheeee..

*sebenarnye tak ikhlas pon nak happy tapi nak gak enjoy gembirakan hati....

Akhirnay aku dapat habiskan exam walaupon banyak dugaan yang melanda..ecehhh ayat aku tak tahan betol..HIKHIK..

13 January 2012.

Ape ape pon, aku sebenarnya nak wish HAPPY BIRTHDAY to someone yang penah aku sayang, dan masih aku sayang sehingga kini.

Wish him have a bright future ahead and bahagie ever and after dengan ape yang dipilih.
I am HAPPY if u are Happy...

Aku tumpang bahagie sekali.

Oke, aku malas nak tulis sgt, wait for the next entry.. see yaa.. ^_^

Monday, January 9, 2012

Aku & Dia Dah Putus

 Assalamualaikum

“Aku dan dia dah putus…”
“Kenapa?”
“Aku dah x sayangkan dia. Pelik bukan. Tiba-tiba saja perasaan tu hilang”
“Kau pasti dengan keputusan kau. Kau x kesiankan dia? Dia sayang kau…”
“Kesian la jugak. Tapi bila aku fikir balik. Lagi kesian kalau aku teruskan. Aku dah x mampu…”
“Buatlah apa yang kau rasa terbaik….”

selepas setahun.
“Aku geram. Dia tipu aku. Lepas setahun baru aku tahu…”
“Kenapa? Apa yang dah jadi…?”
“Dia ada ramai perempuan belakang aku. Dia tipu aku. Aku rasa pedih. Terlalu pedih…”
“Kenapa kau pedih. Kan perasaan kau dekat dia dah lama hilang”
“Entah. Mungkin rasa dikhianati. Tak dihargai. Mungkin kalau aku sayang dia. Sekarang aku dah longlai. separuh mati aku terluka.  rabak. koyak. patah….”
“Lupakanlah. Jangan bebani hati fikiran diri kau dengan benda dah lepas ni…Tidurlah dah lewat…”
“Aku tak boleh stop. Mata aku x boleh nak lelap . Kecewa aku menggunung. Otak aku overtime….”
.
beberapa bulan kemudian
“Aku selalu tertanya-tanya kenapa perasaan aku pada dia boleh hilang. Sekelip mata.”
“kau ada jawapan?”
…senyum ” ada…mudah.”
“Apa dia?”
“Kongsi lah…”
“Allah sayang aku. Dia taknak aku setia pada orang yang x hargai aku. Dia benarkan aku tahu kebenaran setelah setahun. Mungkin masa tu baru kekuatan aku cukup untuk menampung kekecewaan aku. Dan aku fikir-fikir balik, Allah beri yang terbaik untuk aku. Sedangkan banyak benda yang aku lalai. Hubungan aku dengan Allah aku terabai.”
“Maksud kau?”
“Aku banyak berfikir. Refleksi balik segalanya. Cari jawapan pada soalan-soalan aku. Aku kadang-kadang lalai dalam mengingati Allah. Leka dengan cinta lelaki. Aku dah bazirkan masa,duit untuk cinta lelaki. Aku dah sedar aku sepatutnya fokus cinta kepada Pencipta. Nak tahu sesuatu?”
“Teruskan aku dengar…”
“Aku pernah tanya kenapa aku jumpa lelaki yang salah. Sekarang aku rasa aku tahu kenapa. Aku belum cukup baik. Dan aku kena betulkan diri aku untuk dapat yang terbaik. Rasa cinta itu memang anugerah daripada Allah. Tapi kita manusia ni lebih menghargai rasa cinta itu daripada Si Pemberi.
Kakak sepupu aku pernah cakap bila kita couple susah nak kawal bukan…Rindulah sayanglah then gaduh sampai emo seminggu. Lepas itu mula nak pegang-pegang tangan, bergambar rapat-rapat…Sebab tu,lebih baik mencegah daripada mengubati bukan…”
“so sekarang?”
“aku tengah berjuang.menjadi lebih baik.doakan. Selangkah. Dua langkah…Aku sedang berlari. Mendekati Pencipta…”
“Lelaki? Cinta?”
“Hanya yang Halal. Janji Allah itu pasti.”
“Kau yakin sekarang? Rasa lebih baik?”
“Alhamdulillah. Semua jawapan-jawapan yang aku cari membawa aku pada Allah.aku nampak cahaya melambai-lambai dari jauh. Cahaya itu yang buat aku bangun. Dan ketenangan itu milik aku. Sungguh, hikmah itu kalau dicari gali manisnya tiada berpenghujung. Aku khilaf. Sebab aku tahu Allah sentiasa ada, cuma manusia yang mencipta jarak.
Itu kata-kata yang aku rasa sesuai dengan situasi aku. Mungkin dulu aku nak dekat dengan Dia bila nak sesuatu atau sedih kecewa saja. Tapi sekarang aku dah sedar, faham tanggungjawab aku. Allah buktikan lagi sayang Dia pada aku dengan adanya perasaan ini. Syukur :) “

p/s :  Semoga bermanfaat :)
MANUSIA : BODOH: tak belajar dari pengalaman sendiri dan tak belajar dari pengalaman orang lain
PANDAI: belajar dari pengalaman sendiri tapi  tak belajar dari pengalaman orang lain
BIJAK: belajar dari pengalaman sendiri dan pengalaman orang lain….
.
Sumber: Aku Islam


p/s; me:: Takdir telah menentukan segalanya, walaupun hati tidak rela. Apa daya yang aku ada, hanya berdoa jika jodoh itu ade tidak kemana. Love from me kepada semua. (: 


Doakan aku menemui jalan terbaik.