Followers

Wednesday, September 7, 2011

Wordless Wednesday.......#2

http://www.cute-smiley.com
       Okes seperti yang dijanjikan aku nak update entri pasal Marina Island Lumut. Tau ke kat mane tuh??? as it located kat Lumut so means dat it must Perak laa waiiii.

Actually tempat ni baru sahaje dibuke, baru tak baru dalam setaun jugak laa asenye..hmmm lame gak tu kan. Bukan ape sebab dah setaun aku tak kesini, so baru menyedari akan kewujudannye */cian2. heeee.

Dan memandangkan kelmarin aku & my bfffff nak jenjalan berayer Lumut *kononnye laaa padahal sebuah umah jew. So lepas berayer jew kami pon melilau-lilau laa untuk mencari angin dan pemandangan yang cantek.

Then tersinggah laa ini tempat. I am really realllyy shock. Huaaaa, canteknyeer tempat ni macam ala ala Marina Langkawi wooo. Memang besh port laaa kalu nak dating mating waa cakap sama luu. Heeee. Tapi ingat jangan buat maksiat udah yer kepade yg dating.

Hakay sambung pasai Marina Island Lumut niii ianya adalah sebuah marina bernilai RM1 bilion yang berfungsi sebagai pelabuhan kapal persiaran pertama di Asia Pasifik.

Marina Island Lumut, township ni baru jew dibangunkan dengan kemudahan Hotel, service apartments, stesyen bas, Jeti ke Pulau Pangkor dan kawasan komersial. Tapi kawasan ni belum 100% siap, masih lagi dalam construction laa. 

Tapi Jeti, kedai-kedai dan hotel sudah mula beroperasi. Jeti ke Pulau Pangkor ni adalah sebagai alternatif bagi jeti yang sedia ada di pekan Lumut. 


Jeti Marina Island ni agak strategi memandangkan jaraknya yang dekat dengan Pulau Pangkor dan hanya mengambil masa hanya 10 minit, berbanding jeti Lumut, 45 minit.

Kawasan sekitarnya juga cantik, dikelilingi oleh laut dengan angin sepoi-sepoi bahasa. Terdapat juga tempat pelabuhan untuk kapal2 mewah dan persendirian. 

Tapi time aku pergi tuh tak banyak mane pon kapal2 mewah setakat sebuah dua ade laa buat cuci mate kan. Nak naek tak mampu. Heeee..

Kalo korang nak tau tempat nii macam mane kenalah pergi sendiri yer. Okes laa layan gamba gamba yg sempat di snap.











p/s:: i was da gedempol one..huuuuu sedey nyer..bile nak diet ntah.

No comments:

Post a Comment