Followers

Saturday, September 24, 2011

BOringless sabtu#

http://www.cute-smiley.com
 HEEEEEE...ape laa tajuk entry aku niii kan?? hakay otak tengah tak betoi dan emosi tengah kacau sebab??? Beselah pompuan kan tiap-tiap bulan bile tibe waktunyer mulelah sewel naik meroyan. HAHAHA..ye kew pon.

Cam bese kalo dah tajuk entry bosan opkos laa aku tengah bosan gilerr kan. Dah lame aku tak update pape cnii yang lahir dari hati, CEWAHH.. So, dengan itu saya nak mengisi kebosanan ini nak merapu kat cni. HEEEEE..

Tak de nak merapu banyak pon, juz nak citer pasal aktiviti semalam yang aku ngan kengkawan poie SAGIL.
Tau ke tidak sagil tu menatang ape?? kalo aku dah kate poie tu mesti laa tempat kan. Sesape yang dok Muor or Tangkak or bekas bebudak KMJ mesti tau kot mane sagil tu.

OK lah SAGIL tu name tempat jew, tapi kat situlah terletaknye Gunung Ledang yang terdapatnye ayor terjun.
Bile dah mention ayor terjun tu konpem konpemlah kitorang p berkelah.

Syiokk gilaarr dah laa pegi ngan bebudak yang gilaarrr tahap gunung ledang tuh, memang best laa. Depa masing-masing nak try skil berenang, yang aku berendam jew laa cam badak berendam. HAHAHA. Tapi ade laa gak  belajor berenang cket2 sebab depa sume sebok dok ajaq kan.

Berejam-rejam gak laa kami berendam, sampai ase cam tak nak kuar dari situ. Ayor dye mmg sejuk tahap tak hengat sampai de yang menggigil gigil. IshISHHishh.. HEEEE.

So, sampaii cni jew laa aku nak citer, perot dah lapor mintak diisi. K sesape yang dok dekat2 area melaka kew johor ley laa bley berkelah situ. Nature dye cantik & fresh tahap korang tak nak balik nanti.

Kbai,

Thursday, September 22, 2011

Tiada duka yang abadi

http://www.cute-smiley.com

Tiada duka yang abadi didunia
Tiada sepi merantaimu selamanya
Malam ‘kan berakhir, hari ‘kan berganti
Takdir hidup ‘kan dijalani

Tangis dan tawa nyanyian yang mengiring
Hati yang rindukan cinta dijalan-Mu
Namun ku percaya hati meyakini
Semua akan indah pada akhirnya

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki segala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini

Waktu berputar rebulan dan matahari
Bunga yang mekar akan layu akan mati
Malam ‘kan berakhir, hari ‘kan berganti
Takdir hidup ‘kan dijalani

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki segala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki segala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini
Harap ampunkan hamba-Mu ini

Tiada duka yang abadi - by Opick

Friday, September 9, 2011

Kahwin jom!!!

http://www.cute-smiley.com
Hahahaha... Giler tak tajok entri aku nii. Yes aku memang giler lately nii, sebab aku dah giler bayang. Huahaha. Giler bayang kat sapo pon den tak tau. Giler bayang nak kawen kottt. hehehe..

Ceyesly naluri aku makin gatai nak kahwin sekarang sebabnyo??? aku tengok orang yang dah kawin nii bahagienyer laaa, jeles mak jemah. Tambah-tambah kawin teros nak dapat anak. Yang tu paling aku excited tu. Ngeh3..

Aku suke giler kat bebudak sebenarnye. Sampai adik2 sedare aku yang kecik tu pon aku dah layan cam anak sendri. Konon nak feeling2 dah ade anak laa kan. Hikhik. Gediks kan..

Actually tak salah kalo nak kawin mude ni, lagipun dalam Islam pon menggalakkan kahwin di usia mude. If student nak kahwin sesame student dan masih tak mampu nak menanggung tanggungjawab zahir macam

nafkah tu, nikah khitbah lebih memudahkan. Okes sebenarnye aku tak tau sangat nak explen pasal nikah khitbah ni dan seeloknye korang GOOGLE la sendiri ek.

Tapi kalo malas dah nak google klik sini and bace+pahamkan lah sendiri ok.

p/s:: sape nak kahwin ngan aku angkat kaki???hahaha..

Thursday, September 8, 2011

facial care #

http://www.cute-smiley.com
Facial care nii subjective sebenarnye. It is all about how urself taking care of face. Tak kisah laa ko nak pakai toner, moisturizer or skin protecter bagai kew kan. Yang paling terpenting adalah cleanser.

Sebabnye cleanser ni lah yang membantu me-removekan segala kekotoran & virus degil kat muke korang tu. Contohnye, if kalo korang mekap laa takpon kalo korang juz pakai compact powder pon kena jugak basuh muke tu.

Jangan gegatai tak cuci plak nanti muke korang gak yang gatai dan tak selesa. Dah laa macam-macam mende yang dah melekat kat muke korang tu. Dan kalo nak pakai cleanser tu pilih laa yang sesuai ngan keadaan
muke yer.

Jangan mai bantai sesuke hati korang jew nak pakai pe, kang muke yang tak berminyak jadik melekit  berminyak plak bagai. Ingat tu, choose rightly. Nak beli tu bace dulu kandungan dye or kalo tak pasti jugak jangan malu tanye kat pharmacist tu -if beli kat pharmacy mcm guardian laa.

Emm, tetibe plak kan aku nak cakap pasai skin care ni. Bukan ape, ape yang aku nak citerkan ni sume dari pemerhatian aku terhadap segelintir kawan-kawan aku. Yesss!! i do say yang aku banyak belajar pasal penjagaan muke nii dari mereka-mereka ini.

Ape yang sesuai ape yang tidak, macam mane nak juge itu ini. Semuanyer aku terima dgn hati terbuke, aku seronok bile dorang ajar aku macam macam. Mungkin ianya akan membantu pade mase depan kan.

So, practically, im not a type of person yang sangat menjage all about skin care ni. But bukan bermakne tak jage langsung ok. At least I do clean my face once per day, tu kalo muke korang jenis yang tak terlalu sensitif

laa dan pemalas cam aku. Bile rajin sikit pakai laa pape yang patot yang korang rase perlu sebab kadang-kadang some of it kite tak memerlukan pemakaian selalu, hanya untuk menjage dan melindungi shje.

Ok jangan malas yer semua terutama sekali perempuan, mase sekarang ni lah kena jage muke tu betol betol sebelom muke jadik lebih terok di kemudian hari.

p/s:: Peringatan untuk diri sendiri juge sebab dah ditegur muke makin terok [ mungkin sebab muke dah makin boolat baru orang nak perasaan macam macam kat muke nii kott ] hehehe.

Wednesday, September 7, 2011

Wordless Wednesday.......#2

http://www.cute-smiley.com
       Okes seperti yang dijanjikan aku nak update entri pasal Marina Island Lumut. Tau ke kat mane tuh??? as it located kat Lumut so means dat it must Perak laa waiiii.

Actually tempat ni baru sahaje dibuke, baru tak baru dalam setaun jugak laa asenye..hmmm lame gak tu kan. Bukan ape sebab dah setaun aku tak kesini, so baru menyedari akan kewujudannye */cian2. heeee.

Dan memandangkan kelmarin aku & my bfffff nak jenjalan berayer Lumut *kononnye laaa padahal sebuah umah jew. So lepas berayer jew kami pon melilau-lilau laa untuk mencari angin dan pemandangan yang cantek.

Then tersinggah laa ini tempat. I am really realllyy shock. Huaaaa, canteknyeer tempat ni macam ala ala Marina Langkawi wooo. Memang besh port laaa kalu nak dating mating waa cakap sama luu. Heeee. Tapi ingat jangan buat maksiat udah yer kepade yg dating.

Hakay sambung pasai Marina Island Lumut niii ianya adalah sebuah marina bernilai RM1 bilion yang berfungsi sebagai pelabuhan kapal persiaran pertama di Asia Pasifik.

Marina Island Lumut, township ni baru jew dibangunkan dengan kemudahan Hotel, service apartments, stesyen bas, Jeti ke Pulau Pangkor dan kawasan komersial. Tapi kawasan ni belum 100% siap, masih lagi dalam construction laa. 

Tapi Jeti, kedai-kedai dan hotel sudah mula beroperasi. Jeti ke Pulau Pangkor ni adalah sebagai alternatif bagi jeti yang sedia ada di pekan Lumut. 


Jeti Marina Island ni agak strategi memandangkan jaraknya yang dekat dengan Pulau Pangkor dan hanya mengambil masa hanya 10 minit, berbanding jeti Lumut, 45 minit.

Kawasan sekitarnya juga cantik, dikelilingi oleh laut dengan angin sepoi-sepoi bahasa. Terdapat juga tempat pelabuhan untuk kapal2 mewah dan persendirian. 

Tapi time aku pergi tuh tak banyak mane pon kapal2 mewah setakat sebuah dua ade laa buat cuci mate kan. Nak naek tak mampu. Heeee..

Kalo korang nak tau tempat nii macam mane kenalah pergi sendiri yer. Okes laa layan gamba gamba yg sempat di snap.











p/s:: i was da gedempol one..huuuuu sedey nyer..bile nak diet ntah.

Tuesday, September 6, 2011

X-Factor

http://www.cute-smiley.com
Hollaaa...
Selamat MalaMs ollss.
okes malam terajin nak update wlupon penat+ ngantok dah mate niii tpi still rase sayang nak tido. hehehe.
siang tadi aku pegi ke Marina Island Pangkor for the fes time semenjak tempat tu bukak coz before nii takde kesempatan lagi nak ke sane. Temapat memang cantik laaa kalo nak snap2 pic. So, pasal Marina i'll be update later laaa ek sebabnyer
actually point aku is bukan nak cakap pasal nii waktu nii heeeee...

aku nak flashback balik X-Factor..
korunk tau tak ape uhh X-Factor???
tawuuu kew tidookkkk??
hehehe..







tadaaaaaa
tudiaa, nsem2 kan taf taf plak tuhh..
X-Factor nii laa aku maksudkan.
dolu dolu mase kecik-kecik aku peminat setia depa sume niii
Lagi-lagi lagu femes depa yang still melekat kat hati aku is
'Tak Sanggup'
penah dengar ke tidak???
dengar ini lagu...
kat bawah niiii


&&&
sebenarnye nak gtau yang
aku bawu lepaih karoke lagu nii tadi..
syiokk kott sejak cuti belom ade kesempatan nak g karoke.
disebabkan aku dah terkaroke lagu tuh
then tetibe terase nak carik latest news pasai diz group
carik punyer carik jumpe laa plak new song depa
ciap ngan mv sekali bawu dok tayang..
mmg nasib untung laaa kali niii.
aku antara yang terawal laa kot yang tau dok??!!!
hehehe..
dah laaa layan lagu baru depa nii okes.


selamat mendengar semua..

p/s:: tak larat nak mengarang pepanjang. oke daaa..

Monday, September 5, 2011

rayeRayehariRaye #1

http://www.cute-smiley.com

berboria Pepagi hariRaye
hehehe...


my siblito-ladies unly
yg boy bad mood pepagi tu.huuuu


beradik gonjeng
sume sekepale tapi perangai beza gler.


okes line up please itot ketinggian yek..
hehehe


cayunk cume!!! heeeee..


with my momma's n nannny's
aku menyelit sebab nak cover badan yang dah
makin makinn makinnn montel.
hahaha

  
Peace!!!


Ngengade nak pelok-pelok 
konon ala-ala titanic laaa tuh..
hahaha


my hepy & beloved family...


mak aku menyelit nak join anak-anak dare dye
bajet anak daer lagi ar tuh.
hehehe


lalalaaa...


at umah oppah's


adik beradik with cousins pose ngan oppah's and nanny's
tersayang
aku xdak sbb aku snap pic nii.
hehehe

sekian saje untuk aktiviti di pepagi raye..

p/s:: masih in the mood nak p berayer..