Followers

Sunday, August 14, 2011

Padah cili padi...

http://www.cute-smiley.com
    Jumaat ngan Sabtu lepas aku telah memasak, poyo jew kan nak gitau. Hehehe.. Aku kat rumah bukan selalu masak pon sebab mak ngan nenek aku ade, so disebabkan depa lagi terer takdelah aku masak. Slu aku juz bantu-bantu mane patot jew.

    Selalunyer aku masak masakan yang depa tak tau nak masak. Means masakan tu baru pertama kali dicube dan nenek aku plak yang akan tolong-tolong jew. Aku plak yang masak macam chef woo. So, nak dipendekkan ceghite Jumaat tuh aku masak keuw tiaw kungfu cili padi and sabtu tu plak aku masak Siakap Tiga Rase+ Sayor campor cili padi.

    Haaa, nampak diatas tu cili padi yer harap maklum. Disebabkan perkara itulah yang membuatkan aku sakit perot 2 hari berturut-turut sehingge saat ini. Pehh memang perit kot, tengah-tengah shoping siang tadi tibe-tibe terase nak tuttt. Memang menghilangkan mood kegembiraan aku and nak balik cepat jew. Huhh. Nak makan ubat tengah pose plak, hadohh.

    Aku kalo masak memang terkenal ngan kaya nyer cili padi atau oghang perak panggil @cabai burung. Sebab memang aku suke sangat cili padi tuh, tapi tak tau silap ape pulak time tuh bley jadik saket perot. Slu perot ni kebal jew menerime ape adenye. Mungkin cili padi yang aku beli kali nii tersangat la pedas sebab slunyer aku petik kat pokok nenek aku jew. Tapi time tuh cili dah kering kat pokok [ aku gak yang menghabiskan tu ] dan aku pon beli la kat pasar.

   Lepas ni aku tanak makan cili padi tu daa, [yang cili aku beli tu jew bukan makne tak makan dah ok] aku makan yang nenek aku tanam tu jew. Kesian terima kasih.

1 comment:

  1. anises!!!ak jdk ang punye silent reader oke!!love me-udangsedap-sasukesai-hee~

    ReplyDelete