Followers

Thursday, July 28, 2011

resdung-> jerawat-> dengkur-> rambut gugur

http://www.cute-smiley.com
     Kebelakangan nii aku sedikit tersedar yang bahawasenye RESDUNG aku makin terok. Shottt!!! i hate it. First, bermule ngan gatal-gatal sekitar hidung dan sekarang ke seluruh bahagian muke. Dan bermulelah kisah jerawat yg tumbuh merata rata di dahi.

    Then, second sekarang aku tersangat laa sensitif ngan bau-bauan ataupun habuk yang menyebabkan aku kerap bersin. Kadang-kadang aku tak buat ape-ape pon dah boleh bersin ngan teroks. Bile dah start paham-paham laa mmg ssh nak stopkan, pastu hidung pon bocor. Aduhhh..

    Third, aku tidur berdengkur!!! Part nii, mmg aku terase sangat perubahan sebabnye bile aku terlelap jew even kejap pon aku akan berdengkur then aku senang terjage secare tetibe. Bile kite tido asik terjage, tido pon jadik tak lena laa and pernafasan aku pon rase tersekat-sekat.

    Fourth, rambut aku gugur!!! Rambut gugur mmg dah sinonim laa kan ngan pompuan, tapi kali nii aku rase rambut gugur dengan byknye sampai kawan aku pon bley terperasan rmbut aku kurang ingat aku sorang jew perasan. Setiap kali sikat jew rambut bergumpal kat sikat, pastu bilik aku tak payah cakap laa penuh ngan rambut jew dah mcam hair salon dah.

Damn!!! tension wooo. Macam mane nak buat nii??? Help me, any suggestion camne nak overcome penyakit resdung ni??? Dah tak tertahan jew rasenye. Huhuhu..

3 comments:

  1. g jumpe doc rawat resdung...
    dulu aku slalu bersin pagi2, mk ak ingt resdung, so g la jumpe doc pakar, then cek2 doc ckp ak xde resdung pun...huhu
    maybe coz sejuk kot pagi2 tu yg bersin.=p

    ReplyDelete
  2. alololo.ciannya
    cri itu bio zinc complex cpt2.kdg2 lsh guna shmpoo pon sebb luruh gak.

    ReplyDelete
  3. HAHAHA orait2 sume..
    nana: act bukan kire pagi jew skunk dah tak kire mase asal sempat jew bersin..ngehehe..
    kicap: ok, ade x zinc complex perase kicap?????hahhaha

    ReplyDelete