Followers

Thursday, July 28, 2011

resdung-> jerawat-> dengkur-> rambut gugur

http://www.cute-smiley.com
     Kebelakangan nii aku sedikit tersedar yang bahawasenye RESDUNG aku makin terok. Shottt!!! i hate it. First, bermule ngan gatal-gatal sekitar hidung dan sekarang ke seluruh bahagian muke. Dan bermulelah kisah jerawat yg tumbuh merata rata di dahi.

    Then, second sekarang aku tersangat laa sensitif ngan bau-bauan ataupun habuk yang menyebabkan aku kerap bersin. Kadang-kadang aku tak buat ape-ape pon dah boleh bersin ngan teroks. Bile dah start paham-paham laa mmg ssh nak stopkan, pastu hidung pon bocor. Aduhhh..

    Third, aku tidur berdengkur!!! Part nii, mmg aku terase sangat perubahan sebabnye bile aku terlelap jew even kejap pon aku akan berdengkur then aku senang terjage secare tetibe. Bile kite tido asik terjage, tido pon jadik tak lena laa and pernafasan aku pon rase tersekat-sekat.

    Fourth, rambut aku gugur!!! Rambut gugur mmg dah sinonim laa kan ngan pompuan, tapi kali nii aku rase rambut gugur dengan byknye sampai kawan aku pon bley terperasan rmbut aku kurang ingat aku sorang jew perasan. Setiap kali sikat jew rambut bergumpal kat sikat, pastu bilik aku tak payah cakap laa penuh ngan rambut jew dah mcam hair salon dah.

Damn!!! tension wooo. Macam mane nak buat nii??? Help me, any suggestion camne nak overcome penyakit resdung ni??? Dah tak tertahan jew rasenye. Huhuhu..

Monday, July 25, 2011

Aku suke lelaki yang pandai tukar tayar boley?

http://www.cute-smiley.com
     Hari ni macam macam hal jadik, bermule dari pagi aku kena pergi ke Balai Polis sengsorang diri untuk bayar saman kereta mak aku. [ade 2 saman, & due2 bukan aku buat] Dah la aku datang pepagi bute org pon takde sgt, hati ni plak dub dab dub dab jew bile masok kawasan Balai Polis tuh. Nasib la kejap jew dah setel kalo lame lah aku kat situ mau pengsan dibwatnyer. wahahha. Ngengade.. ;)

    Tengahari plak, mase aku nak balik masok keje balik tayar kete plak pecah. Waduh waduhhh memang bikin hal lah jawabnyer. Then aku kol laa mekanik mak aku suh datang, dah tu datangnyer lewat sejam plak. Tak pasal2 aku tak dapat masok keje balik petang nii sebab dah lewat sangat.

    Haila, aku rase nak kena blaja laa tukar tayar kete ni sebab selalunye la kan kalo perompuan ni dalam situation yang agak darurat camni iaitu tayar pancit konpem2 akan teros mengekol seorang yang bernama lelaki. Konpem konpem laa, rata- rata akan buat camtu punyer kan kan?? kalo tak bapak, mesti boipren laa, bespren laa ape ape laa kan. Aku cakap betoiii punyer.

    So, to be an independent girl or women u SHOULD to know HOW to tukau tayar anda. Carenye??? pergi laa blaja sendiri yer. Hehehe.. Aku dah tahu laa carenye sebab aku tengok brader pomen tu tadi care nak tukor tayar and dye pon ade ajor aku cket2. And im really adore with any lelaki yang tahu tukar tayar ni.

   Wahai laki-laki sekalian, adakah anda tahu nak tukar tayar kereta nii??!! Malu laa, kalo laki tak reti tukar tayar pancit ni kan. Conclusionnyer, laki-laki luar sane kalo tak tahu nak tukar tayar blaja la yer, jgn nanti awek anda atau bini anda yang tukar kan tayar pancit. Jangan malu belajar. Wahahaha.

p/s:: saya sudah anda???ngeee.. (^_^)

Thursday, July 21, 2011

Aku suke gigi Farah Anuar

http://www.cute-smiley.com
     Korang kenalkan Farah Anuar ataupon nme femes dye dulu Farah breep breep. Aku adore giler ngan dye sebab GIGI dye sangat laa cantik & teratur. Bile dye senyum pehh cantik giler, aku yang pompuan nii pon cair tengok, terpikat beb.

    Ceyes aku nak gigi cantik cam Farah, putih berseri disukai ramai, ape ke rahsianya kak Farah?? jawab jawabb. Hahaha takde maknenye kak Farah nak jawab, bukan dye bace pon entri aku ni. Hehehe. Jom layan gambor-gambor cantik Farah.


OMG tersangat sangat la glorious & gojes.

ade lagi niii....





cantik kan?
Kak Farah nak pinjam gigi boley???
Hehehe..

p/s:: bile laa dapat nak pakai braces nii, nak gigi cantik cam Farah niii..huahhhhh

Wednesday, July 20, 2011

mak aku pong nak kurus beb!!!

http://www.cute-smiley.com
     Wahhh mak aku kemain lagi sekarang ni nak kurus plak dye. Ni haa dah siap planning, bulan pose nak diet, nak ikat nafsu syaitan tu tanak makan bebanyak konon. Hehehe. Hakay tu tak kesah la, tapi siap ngan makanan diet sekali dye beli.  Hamboiii, meletop letop kak jah habak hang. Ha ha ha. Mak aku beli niii tengok bawah
v
v
v
v


    Mak aku p beli Rx Lite kottt. Pehh, terkejott aku memule. Yelah, tetibe je ade bungkusan besor pos laju sampai rumah aku petang tadi. Excited laa pe mende dalam tuh kan then bukak bukak haa, hamik hang kuar menatang tuhh. Aku pon teros la kol mak aku yang terchenta kat Kedah (UUM), cehhcehhh konon nyer nak tanye la sape punyer kan? padahal dah tahu dah sape punyer cume nak dengor mak aku cakap macam ni jew;

aku: ma, ade rx lite sampei umah sape punyer? he he he
mama: mama punyer laa, ma beli ngan kawan tapi kite share lew nanti mmg beli untuk kamu same pon.
aku: yekew, hehehe mekaseh yew( dalam hati hepy, dah mcm kat disneyland jew asenye)

    Aku pon hape lagi gembire tak terkate. Aku pon nak gak kurus, nak control makan rasenye susah jew nampak nye. Emm paling paling pon aku nak lost weight cket laa nak rayer nii mak oiii. Kang tak nak laa dalam gambor rayer aku sorang jew gedempol. Hehehe. Dah la beli suar bebaru nii dah bertambah satu saiz. adeihhh penin mak nokk memikior nyer. Ha ha ha.

p/s:: bajet tak nak makan nasik banyak la aku ni, diet konon tapi fast food nye tak penah penah kurang makin bertambah banyak makan adelaa.. He he he.
   

Sunday, July 17, 2011

Harry Potter vs Lord Voldemort

http://www.cute-smiley.com


     At last, Harry Potter it all ends.. 
     Apekah pengakhirannyer??? siapakah yang memenangi kekuasaan magis? mahu tau jalan ceritanyer??? 



^
^
^
^
^
Tengok sendiri laaa ek...weeee..

     Malam tadi aku sekeluarga besar aku, mama + makcik, pkcik and all my kezen & siblings pegi tengok wayang Harry Potter and the deathly hallows part 2. Aku tersangat laa happy, excited dan sedih di penghujungnye coz lepas ni will be no more HARRY POTTER.

    Ape-ape pon ending of the movie tersangat la puas hati dan terbaekkk!! weyhh tak payah laa aku nak cter lebey korang tengok laa sendiri kat pawagam yer. Nah tgok trailer jew aku letak..


    HARRY POTTER, will be miss u. Im really crying at the end of the story. Hehehe, gedix kan aku. Aku memang peminat tegar Harry Potter dan membesar dengan sume siri movienyer. So, sangat la terase nanti bile dah takde siri Harry Potter yang seterusnye, sebab kalau tak aku memang sentiasa tertunggu-tunggu kemunculannyer. Huhuhuhu..

    I LOVE U HARRY POTTER!!!  ♥ ♥ ♥ ♥ 








p/s:: anak HARRY dalam ni tersangat la hensem kan, blue eyes weyhh..hehehe..selamat menonton yew.. (^_^)

Wednesday, July 13, 2011

Aku tak boley tak makan...

http://www.cute-smiley.com
    Setelah aku menjalani, melalui dan menempuhi beberapa eksperimentasi melalui ujikaji dan perhatian ak sendiri, didapati yang aku memang tak boley tak makan TENGAHARI ataupon oghang putih kate LUNCH. Badan aku ini tahap metabolisme agak lew rendah and stamina pon kureng.

    Biasenye, kalo dah sarapan lunch tak nak pon takpe kan. Yela, sarapan lah part yang paling penting untuk starting the day sebab dengan sarapanlah energy badan kite terangsang. Dan slunyer pon aku jarang laa mis sarapan, paling-paling pon aku minum susu. Susu kan elok untuk tubuh badan sihat dan kuat. ecehh..

Then, bile mane aku dah sarapan aku jadik malas nak lunch. Kire lunch aku skip laa kang tros makan malam. Tapi sekarang ni aku dah tak boley nak bwat macam tuh dah. Aku kena jugak lunch

    SEBABnyer???  kalo aku tak lunch otak aku jadik down doe. Dah tuu bile otak down mule laa badan pon lambat nak loading nak ekses pe sume data yang diperlukan. Then, bile lmbt loading badan aku jdik lemah longlai. Dah tu stress laa melayannyer, tak ley nak buat ape keje hape pon. Yang aku nampak bantal, tido..zzZZZzzz. Tu lah aku tak nak.
   
    Nanti bile aku stat dah penat ngan ngantoks nak tido, mak ngan nenek aku mulalah bising kate aku tak buat keje kat rumah langsung.

Conclusionnyer sekarang nii, aku dah amik keputusan aku kena sarapan+lunch=no dinner. ataupun sebaliknye laa. Kirenye diet aku tak terganggu gak laa, [perasan je diet]. but aku change laa jdual diet aku, skip dinner + tido awal [ nak elakkan lapor].

    Aku sekarang ni cube nak control makan je, tak nak makan berlebihan. Exercise plak, aku just teroskan dgn melakukan aktibiti harian aku yg mmg mengeluarkn banyak peloh.. [ aku kuat berpeloh, jadik la kan ]. heee.. Bukan ape, mak aku jugak laa yang bising cakap aku besor cam ulor sawe. So, terpkse la jugak berkontroling nii. Aku nii belom laa lagi smpai tahap obes, overweight cket jew laa.. ngeee..

tak penah laa lagi aku makan sampai tahap camni, 
ni pelahap jew yang suke bwat.. 
weheee..

Saturday, July 9, 2011

BERSIH 2.0? bersih sangat ke?...

http://www.cute-smiley.com     
     Kat luar sane sume orang sibuk kecoh-kecoh pasal BERSIH niii. hey tambii apa BERSIH bersih, saya tara paham laa. Bunyik dah sedap BERSIH suci jew kononnye laa tapi aku tak nampak pon perhimpuanan nii macam bersih sangat, bertambah huru-hara adelah.

     Kat KL tu sane sini jalan jem, lalulintas pon tersekat. See kan dah menyusahkan orang ramai, hal yang sepatutnye boleh setel cepat pon boleh jadik tertangguh. Nasib laa hari nii weekends Sabtu and  cuti but for government je la cuti yg keje ngan swasta tuu tak tentu lagi. Cian laa sape-sape yang terlibat ngan masalah manusia-manusia yang nak BERSIH BERSIH sangat nii.

    Dah laa STOP this BERSIH la, jangan menyusahkan rakyat. Harap-harap perkara macam ni tak berpanjangan, dan semua kembali sperti sedia kala. Jangan nanti rakyat negara Malaysia yang harmoni berbalah satu sama lain. KEMONLAH, satu Malaysia!! mane pegi semangat tuh sume Malaysian. Hope jugak, janganlah korang menyokong mane-mane pihak. Teruskan semangat yang ade sebagai 1Malaysia. Saya berbangga jadi ANAK MALAYSIA. PEACE! i want keamanan.

tgok muke baby nii bersih je kan, even or if baby ni Malaysian pon dye mesti nak membesar dalam suasana yang aman kan. BERSIH laa seperti bayi tanpa ade kekotoran hati dan busuk hati sesama sendiri.

ps:: Bersihkan HATI dulu... pastu baru BERSIHkan badan seputih-putihnya... pastu baru BERSIHKAN jalan or stadium.

Thursday, July 7, 2011

rindu tahap dead dah nii..

http://www.cute-smiley.com

     Kredit to ; bebudak petai crew ; bebudak kmtk ; bebudak bekp/utem ; kengkawan aku dah rindu korang sume tahap dead dah nii. Rindu nak gelak-gelak tahap tak hengat + gosip-gosip isu semase, wahahaha.

Weyhh, kome-kome tak rindu kat aku kew???? aku kangen bangat sama kamo somoa, kapan kite boley ketemuin??

Jomlah kite ngedate sama-sama dong!!! daku kebosanan tanpe temen kamok tawok. SESAPE free meh jomm mehh kite ngedate-ngedate yakk. ngehehe..

Duduk umah ni terlalu lah bosan sebab takde geng nak sembang wlupon aku keje. Kat tempat keje ade gak laa menyembang-nyembang tapi tau-tau laa karenah bebudak sekolah nii cmne, ngade- ngade telebey cket. Tak larat mak, nak layan nyah.

Adeihhh membilang-bilang hari, dah msok 2 bulan aku cuti dan tinggal 2 bulan lagi nak balik U balik. Otak pon dah mule tepu, nasib laa tiap-tiap hari aku kena mencongak kire duit kalo tak otak nii dah dead zero level dah kot.

p/s:: mase nii cepat je ehh berjalan tup tap tup tap tak sedar dah nak ramadhan, badan aku tak kurus-kurus gak lagi. whee..

Wednesday, July 6, 2011

kepale pusing!!!!

http://www.cute-smiley.com
     Lately nii, kepale aku asyik pening jew, peningnyer bukan maen ase macam nak hempuk jew kepale nii [ tupon kalo kepale nii bola, hempuk betoi2 mati plak aku, den tak kawin lagi]. Kadang2 tu kepale nii jadik pusing pusing ase nak pitam, pastu perot rase mual. Apsal nii???? haaa, jumpa doktor????? NO, no, No IT isnt.

    Sory mak, saya memang pengecut nak jumpe doktor. Dah bertaun aku tak jumpe doktor last pon coz saket gigi nii plak nak check2 kat badan aku nii. Tanakkk!!! saya takott kat doktor laaa. Takde ubat laen ke ekk untuk hilang kan saket kepale nii selain panadol??? Aku memang tak makan panadol, dan selagi boleh aku akan bertahan saket dari aku amik panadol.


    Sebabnyer??? aku penah terbace negative side effect panadol nii kat blog mane ntah, then, sebolehnyer aku nak elakkan laa amik panadol nii. Aku nak hidup lame lagi laa oiii, huhhhh, tapi saket kepale nii camne plak? jumpe doktor pon aku dapat ubat gak, paracetamol. Tapi paracetamol doktor ngan panadolnyer lain kan?

     Nampaknyer terpakse la bertahan dulu dengan menempek-nempek koyok di kepale sampai penoh kat dahi. Adeihhh. Tolonglah, tade ke cara lain nak hilangkan saket yang melampau-lampau kat kepale niii???? Ya Allah, jauhkanlah aku dari sebarang penyakit merbahaye, Amin...

p/s:: update sambil kepale kesaketan diwaktu keje. cepat laa pukul 6 nak balik!!!