Followers

Tuesday, June 14, 2011

BB? or Lomo? or DSLR?

http://www.cute-smiley.com
      Aku skrg ngah kumpui duit nak beli gajet idaman gue. Kome pon dah nampak kat atas nuh kan, tapi aku bukan nak sume tuh hakay either one. Masalahnyer aku konpius xtau nak pilih yang mane coz aku minat kat sume diatas. wahahaha, tamak sguh aku ni, padahai koje baru 2 hari podahhh. Tak hapa, kite mesti ade impian kan, so, bile ade impian tuhh mesti laa kena laksanakan tu baru namenye orang yang berjaya.

     DSLR??? mahai sehhh, yang ni konpem2 aku tolak tepi dlu, xmmpu lagi nak ade. Then terpakse consider BB a.k.a. BlacBerry or Lomo. Kome tau kew lomo tu hape??? mehh cni tgok


yang nii lomo fisheye..
cute kann?..

     Act, lomo ni macam dslr gak tp Lomo ni kamera filem yang lain daripada kamera filem yang lain & not a digital camera cam Dslr. Tp apa yang lainnya tu? Lomo ialah kamera filem yang ada effect nye yang tersendiri tanpa kita perlu edit di dalam photoshop. Contohnya fish eye, pinhole, dan sebagainya lah. Kirenye tangkap-tangkap je, gamba memang dah lawa dah dengan effect yang smart. Effect yang terhasil dan juga saiz film yang digunakan adalah berlainan bergantung kepada kamera ang digunakan. kalo nak tau lbey klik cniii...

     Lomo aku target kalo xdapat skunk pon aku ttp nak bli gak nt coz lomo ni pon bukannyer mahai sgt pon affordable laa, aku nak kirim member aku kat china, dye bli kat sne murah la cket dri kat malaysia.

     By now, aku not sure ag nak pki BB kew idak, member aku laa yang ajak tukau BB nii, klo ikotkan aku xla minat sgt. Tapi bes gak sbnarnye BB nii byk function tp aku masih ragu2 nak bli kew dak. Kalo aku tak bli BB ni pon aku still nak tukar nset bru. ngeh3..padahal aku baru jew tukar bru last year. Hmmm, tgok laa nt bajet cmne. Any opinion pleze..


[on9 smbil bekerja] weeeheee..


2 comments:

  1. amboi ko...nak pkai BB 2!!ewah2..haha

    ReplyDelete
  2. hahaha..
    wakluuu, angan angan jew dulu,
    ne tau bley dapat..hehehe

    ReplyDelete