Followers

Tuesday, June 28, 2011

hana masham!!! ♥

http://www.cute-smiley.com
♥ Aisyah Hana Aidie 
budak masham
budak banyak akai
budak comot
noty & funny gurl
when she smile,
she looks so gojes & sweet
sayunk budak kecik nii ketat ketat
& hana sayunk kak acik juge kan?
ngeee,
tgok bawah wajah wajah
kenotian seorang baby beshor..
since...
7 months ++







1 year ++






2 years ++


bajet comey laa nie..
hehehe..

actually, hana nii my kezen
jgn ingt anak aku plak ek..
hahahaha..

she called me kak acik
sbb??
aku penah jadik baby sitter hana utk
smentara, dan mase tuu dye ingt
aku maid [makcik] lame dye
then terlekat laa acik,
dan
juge memandangkan aku kak sedare la kan
pastu aku ajar dye sebut kak acik,
kunk takott orang lain dengar ingt aku maid indon plak
malu i..
hahahahaah..

sekian..

Monday, June 27, 2011

Nak tengok google menari?

http://www.cute-smiley.com


Nak tengok website google menari tak? Kalau nak tahu, website google pun skrang banyak trik yang boleh jadi bola jampi. Macam-macam laa. Tapi google bukan pakai ahli sihir atau ape ek. Hehe.. Semua ni ada trik. Nak buat macam mana? Cer cube Cer cube.. seronok & funny..




1. Google Sphere
Buka website google > taipkan Google Sphere > Tekan I’m feeling lucky.
Website google jadi macam mana?
.

2. Cari Chak Noris
Jom cari Chak Noris jumpa tak kat google. Buka website google > taipkan find Chak Noris > Tekan I’m feeling lucky. Jumpa tak? Dia tulis apa semua sekali?:-p

.
3. Google Terbalik
Buka website google > taipkan elgoog iaitu perkataan terbalik google > Tekan I’m feeling lucky. Jadi macam mana?
.

4. Google Loco
Buka website google > taipkan google loco > Tekan I’m feeling lucky
Website google buat apa?
.

5. Google Epic
Buka website google > taipkan google epic > Tekan I’m feeling lucky. Apa yang jadi?
.
6. Google Gravity
Buka website google > taipkan google gravity > Tekan I’m feeling lucky. Apa dah jadi???
.
cuba anda taip> Media serius> tekan google search
apa yg anda jumpa??
.
Selamat mencuba, :) why so serious?

Thursday, June 23, 2011

perbezaan antara cinta, sayang, minat & suke

http://www.cute-smiley.com

>>CINTA
- Korg memang mengharapkan dia menjadi milik korg. Segala apa yang korg buat, klau bleh nak dia tau.. dan korg sebolehnya tak mau sakitkan hati dia.. korg akan sentiasa berfikir tentang dirinya. (dalam erti lain : cinta d'tujukan kepada seseorang yg korg selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya korg akan kesunyian dan korg mencintai spenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je)

>>SAYANG 
- Korg memerlukan dia di masa korg mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka.. selalunya korg akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah korg. (dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah korg )

>>SUKA 
- Korg sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, korg rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, korg taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu…(dalam erti lain : suka d'tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada korg..kire penghibur laa..)

 >>MINAT
- Apa yg ada pada dirinya yang menarik korg untuk mendekatinya.(dalam erti lain : minat d'tujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang korg mahukan/idamkan… )

 Tetapi korg kena ingat bahawa tanpa minat , suka dan sayang korg tak akan CINTA pada seseorang itu…
 so,fikir2 kan laa..korg ada perasaan yg mne kt someone..

p/s:: copy & paste..ngeee..

Tuesday, June 21, 2011

tiap tiap hari ber-koop-ing

http://www.cute-smiley.com
     Hari ni adalah hari ke-9 aku bekerje kat ko-op sekolah teknik teluk intan. Keje nii senang jew tak byk gune tenage sgt & gaji pon tak banyak mane. Boleh laa dapat buat duit poket dari dok umah sesaje tak keje kan.

     Budak2 kat skola nii tade rame mane pon, balik2 yg dtg koop nii muke yang sme je. Waktu yg paling berduyun depa dtg tang waktu rehat ngan riadah petang2 laa. Depa time2 camni dok lepak depan koop nii jew laa, makan.

     Kadang2 aku tade buat ape, sembang2 gak laa ngan depa, lawak gak depa ni. Sampai ade yang tegur ngusik, suhh aku senyum pon ade, kuwang asam punye budak. hahaha. Muke akak memang camnii laaa dik, jgn suh snyum2 sgt kang meleret plak. hikhik.

     Depa ni macam2 pangai ade dan bile tengok gelagat depa nii tingat zaman mase aku skola teknik dulu. Sebijik gaye aku ngan member2, mane tak nyer time2 mcm tu gaklah aku ngan member lepak2 kat depan koop beli makanan dan makan. Kami bukan main beriadah sgt pon, main pon kadang2 je tu pon main aci tiang ke, petangue ke, sep sep ke, nak pegi padang dah penuh laa ngn bebudak laki. So, tujelah aktvti yg termampu buat selain makan. Hahaha..

p/s:: ni pon time keje, curi mase kejap nak update post nanti balik umah dah penat dah tak larat nak layan bende nii. hehehe..

Saturday, June 18, 2011

ohh Romance Town...



im just stopping here, tomorrow will be continue with the next episode. Try laa watching diz movie, im sure uolz will not regret it. Dadaaa nunite.

p/s: reminded to work so early tomorrow morning, very weaks my mind. aisshhhhh...apalanasib..

Tuesday, June 14, 2011

BB? or Lomo? or DSLR?

http://www.cute-smiley.com
      Aku skrg ngah kumpui duit nak beli gajet idaman gue. Kome pon dah nampak kat atas nuh kan, tapi aku bukan nak sume tuh hakay either one. Masalahnyer aku konpius xtau nak pilih yang mane coz aku minat kat sume diatas. wahahaha, tamak sguh aku ni, padahai koje baru 2 hari podahhh. Tak hapa, kite mesti ade impian kan, so, bile ade impian tuhh mesti laa kena laksanakan tu baru namenye orang yang berjaya.

     DSLR??? mahai sehhh, yang ni konpem2 aku tolak tepi dlu, xmmpu lagi nak ade. Then terpakse consider BB a.k.a. BlacBerry or Lomo. Kome tau kew lomo tu hape??? mehh cni tgok


yang nii lomo fisheye..
cute kann?..

     Act, lomo ni macam dslr gak tp Lomo ni kamera filem yang lain daripada kamera filem yang lain & not a digital camera cam Dslr. Tp apa yang lainnya tu? Lomo ialah kamera filem yang ada effect nye yang tersendiri tanpa kita perlu edit di dalam photoshop. Contohnya fish eye, pinhole, dan sebagainya lah. Kirenye tangkap-tangkap je, gamba memang dah lawa dah dengan effect yang smart. Effect yang terhasil dan juga saiz film yang digunakan adalah berlainan bergantung kepada kamera ang digunakan. kalo nak tau lbey klik cniii...

     Lomo aku target kalo xdapat skunk pon aku ttp nak bli gak nt coz lomo ni pon bukannyer mahai sgt pon affordable laa, aku nak kirim member aku kat china, dye bli kat sne murah la cket dri kat malaysia.

     By now, aku not sure ag nak pki BB kew idak, member aku laa yang ajak tukau BB nii, klo ikotkan aku xla minat sgt. Tapi bes gak sbnarnye BB nii byk function tp aku masih ragu2 nak bli kew dak. Kalo aku tak bli BB ni pon aku still nak tukar nset bru. ngeh3..padahal aku baru jew tukar bru last year. Hmmm, tgok laa nt bajet cmne. Any opinion pleze..


[on9 smbil bekerja] weeeheee..


Thursday, June 9, 2011

korang tgok AF9?

http://www.cute-smiley.com
      Kaw-timm, wah hahaha. Korang tau ape yang aku mepek tu? eleh tipuu kalo tak tau. Sume orang mesti tgok AF9 kan, aku sure dan yakin 180% mesti ade yang tau gak kan. Kome kalo tak minat pon msti ade yang tertengok gak kan konpem paling paling pon tgok iklan. Rumah-rumah owang skang sume dah canggih, sume ade piring astro kan [lagi2 kat perkampungan org asli pehh kalah pekan].
   
     Hakeyy hakeyyy, sape yang tak tau kaw-timm trademark si Hazama AF9 tuu, kire mmg tak tgok AF la kot. Alah budak budak kecik pon tau kot malah pakcik makcik pon tau kaw-tim kaw-timm nii [aku tak sure pon ape mknenye n sebutan nye taram sjaa]. Papepon aku jgak sudah terminat pada itu Hazama & aku hope dye laa yg jadik juara AF9 nt. Korang undi tau jgn tak undi [promot jew lbey tp aku xtak undi pon, tade duit aku hahaha].

    Aku memule tak minat gak nak tgok AF9 niii cam boring jew + hambar kan. Sape sokong sape sokong? sile angkat tangan macam saya @ ala-ala usop wilcha. Tapi ble nak dekat2 final nii cam bes plak kan. Sume ini bermule dari ketidak adean kerjaan aku dirumah, keje aku skang ngadap tb tak pon on9. Lagi pon adik adik ngan mak aku laa stat tgok dulu AF9, kalo tak aku tak tgok gak.

   AF9 aku minat si Hazama jew, yang laen aku tak minat sgt kalo konsert pon part Hazama jew aku tgok. hehehe. Korang pon mesti suke Hazama kan kan kan? alah suke laaa. Korang nyesal kalo tak suke Hazama nanti, haaa. HAHAHA. Hazama mmg kaw-timmm laa, rock bebeyh. Sore dye pehhh sentap mak, sedap seh lagi lagi aku suke dengan lagu POKOK ft ngn Meet Uncle Hussein. Act bukan ft pon but dlu dye penah join MUH, pasni tak tau la plak kan. Lagu tuu mmg layan beb, aku suke aku suke. *gedixx..


nahh kome dengor sendiri laa maleh awok nak cite..




*i do like his style; slumber but funny
yg penting chillax...
hanye untuk suke-suke; peace yaww.
waiting for final AF9.

Rejab dah!!!

http://www.cute-smiley.com
Assalamualaikum
ahaaaa pepagi bute lagi aku dah update newpost ni sebab nyer???
Hari ini, bahawasanye aku puasa ganti.
bawu pas bersahur daa..
Haaa, kome kome nii dah ganti pose blom?
nii dah bulan Rejab
pasni dah Ramadhan, kang ade plak yang tak habis ganti, dah berganda nak gantinyer nt
so sape yang blom ganti tu cpt2 la mgganti pose anda tu ek.
Subjected to gurls laa kan,
depa jew yang selalu tak pose penoh
tapi tak tau la kalo ade gak laki-laki
tak pose penoh kan.
Ishhh, laki xpose penoh malu la kan,
apedaaaa..  ;)
Hmmmmmm...
sesungguhnyer aku teringin nak pose penoh lagi
wahahaha..
bile lah tu ek?
Slunyer, tiap2 thun aku dah ganti awal
tpi tetibe plak taun ni aku terlewat plak ganti.
tak pasan, ngeee..
Orite la, aku pon dah rase ngntok balik ni,
solat subuh pon udah then
nak take a nap sebntar karang
kena bangun balik
bagi mnjlnkan tanggungjwb ku
membersihkan rumah al-maklum laa
skrg ni jdik penganggur terhormat.
Mkn tido jew lah keje aku kat umah niii,
pastu alang-alang blom abih ganti lagi pose
kami satu umah berpose beramai-ramai
[adik badik pompuan aku byk+ my mum]
so, dapat gak la nak berdiet cket.
Kalo tak nafsu tu tak dapat bertahan.
Hehehe.

p/s:: aku nii konon nak diet, kurus tapi ble ntah nak buat, wahhh hahaha.

Tuesday, June 7, 2011

macarons ♥ it ♥

http://www.cute-smiley.com
Korang tau ape tu macarons???
mesti ade yang penah makan kan
ni dye MACARONS nyer
taraaaa...


colourful kan..
kalo nak tau macarons ni sjenis makanan from Paris
a.k.a  perancis laaa.
& name pon from paris konpem2 la mende ni 
manis gler...
manis2 pon ramai je yg suke makan nii
jgn terlbey makan udah lew
nt pnykit laen plak dapat.
hehehe
fes time aku jumpe mende ni kat Singapore
a years ago, sedare aku buat sendiri tau
sedap sehh & tak terkate ketike memakannye
then aku balik Malaysia tak penah jumpe lagi la pastu,
agak susah nak cari mende ni kt sini
coz still not femes yet.
Kalo nak beli ade jew juai
kena pandai godek2 cari kt google lew yew.
Macarons ni kalo beli bley tahan agak mahal hargenye
sebiji tu pon dah rm4.50
bygkan kalo dah sedap nak makan byk2
mmg xdopek laa den ckp.
So, conclusionye kalo pandai buat
mmg sedap la melantak mende ni bebanyak kan3.
Aku dah byk search kelas2 belajar buat macarons ni
tapi sume around KL, IPOH & JB.
agak jaoh jgak.
Aku mmg dah jatuh cinta kat Macarons ni,
& teringin sangat nak blajar buat mende ni.
InsyaAllah..
wanna be attend the class ahead.


yg ni heartshape
sweet & comel kan?


atas ni plak Macarons2 yang dijadikan hantaran,
sweet kan,,,
i want it!!!
pls someone give it to me..
weeeee...
♥ ♥ 

Homeworkk!!!

http://www.cute-smiley.com
     Homework !!!! opss, ape kena mngena ngan aku ek? ntah laa tetibe je rase nak tulis pasal ni coz aku xde homework nk buat. hahahaha.. Hmmm,  homework ni selalu sinonim dengan budak budak sekolah la kan. Dan aku dulu mase bdak2 sekolah byk gak ar dpt omwork, tiap2 hari ade jew keje yg kena siapkan ble nak masuk musim cuti skola lagi laa bertambah byk dan ade yang aku tgok ade yang menimbun2 cam batu bata. [aku ta penah la dpt smpi menimbun tu]

    Lagi pon aku nii bukan jenis yang rajin nak dok buat sume omwork kt umah, yelah bukan ape aku ni adik behadik dah lew rame umah konpem2 kecoh bising bingit ngan teriakan depa. Nak buat omwork pon xde nafsu tau x so conclusionye malas buat kt umah. Mse sekolah harian mule2 dulu slu aku try siapkan dlu kt skola klo x siap nasib ar kt kengkawan aku, kena mangse peniruan aku. hahaha. Jahat tak aku.

    Then, bile masuk asrama plak [since form4 - 5], lagii la penyakit malas tu bertambah bile dapat omwork. Mane taknyer, skola jaoh2 nak pulak balik kampung naek bus [jrg mak aku dpt amik kt asrama & mls nk nyusahkan] mmg kalo boleh xnak bawak balik ape2 lgsung buat berat badan + penat jew. So, buku2 mmg mende utama yg aku tak akan bawak blik umah juz bawak balik baju skola yg kotor jew.

    Sebenar sepanjang aku jadik budak skola xpenah plak dpt omwork menimbun2, aku pon pelik skola2 yg penah aku skola ni, tau2 jew ktowng ni pemalas nk buat, hahaha.. Tp orite gak kan xyah laa nak kepoh2 buat omwork, time cuti laa mase utk kite nak rehat2 kn minda kite kan bukan nak ciapkn omwork berlambak tu. hehehe.



   Tak mcm adik-adik aku, depa ni sume nyer tgah skola lagi dan dok asrama then bile cuti skola jew balik kampung hangkut sume homework depa yg bertimbun2, ciapnyer xjugak aku tgok. Pastu kecoh jew lbey tak tau buat laa, tak ciap lagi laaa, blaaa blaaa laa. Hadoiii..Kecoh betul. Wakkluuuu, rilex laa beb, itu pon nk kecoh2 kew. Kwn2 ampe tu pon lom tentu ciap lagi, klo kena denda ngan cikgu pon ade laa geng kan. hakhak. jahatnyer kakak kan.

p/s :: homework ke assignment kew sume memang kena la kite siapkan sbb tu tugasan kite dan sebagai latihan utk mantapkan lagi ilmu dalam pelajaran tapi buat tu jgn la terlalu taksub dan kepoh sangat. Rilex, buat yang mane tau dulu kan. Kalo kelam kabut nanti ape pon xjdik, buat pon jgn tidak jew. So, chillax yaww sume kanak-kanak sekolah. "^_^