Followers

Thursday, April 7, 2011

rokok ni berdose kew???

http://www.cute-smiley.com

someone ask merokok tu dose kew???
takde hukum ckp merokok bdose.tpi merokok tu, sama mcm kite mmbhyakan nyawa sendiri sedangkn Allah dh state nyawa tu sesuatu yg sgt penting n perlu dijaga.so, kalo org isap rokok tpi tiap2 lps smbhyg mintak diberi nikmat sihat pun tk gne sbb die sendiri tgh bhyekn nyawa die. kesimpulan merokok tu haram bukan direct from al-quran la kn,tpi lepas dibincang-bincang dri bnyk ulamak rasenye.kalau diikutkn rasional pun memang ye..merokok tu sama la mcm kite bunuh diri tpi pelahan-lahan. sedap memangla sedap.puas pun ye.tpi bile sakit,takde sape bleh tolong dah.

p/s:: taken from someone discussion. LIKE this.

frankly speak, aku memang tak minat tgok orang orang merokok terutamenye lelaki, sebab aku pon ade pengalaman macam dlm family aku dan tak mau bende tu terjadi pada orang laen terutame pada orng yg kte sayang kn. Dan ingatlah wahai lelaki diluar sana, rokok ini bukan hanya membahayakn diri anda sendri tapi mungkin orang2 yg tersyg juge iaitu keluarge kamu, oleh itu beringatlah jgnlah menjadi pembunuh kepada orng laen dan juge kepada diri sendiri. Kerana hukum membunuh itu sgt berat disisi Allah, anda juge akan berdose.
Sayangilah orang yang tersyang juge diri anda sendiri.

to my future husband, hopefully ure not smoking.

No comments:

Post a Comment