Followers

Sunday, March 27, 2011

jatoh bangun semula.....

http://www.cute-smiley.com
setelah sekian lama 
dan berhari hari
juge lah aku seperti orang dungu
tanpa arah tujuan....
tanpe rase, tanpe tawa, tanpe senyuman,
mengapa??? kenape???
jangan ditanye,
aku tiade jawapan utk itu.
saat itu,
aku cube mencari kekuatan,
pada sesuatu yang tak tentu
cube bangun semula dari kejatuhan
menguatkan hati,
dan mengembalikan semua rase itu,
walaupon agak payah,
tapi dengan support mereka yang prihatin
aku cube berperang dan berlawan
dengan diri sendiri,
ahhh saket....
hanye tuhan saje yang tahu,
terima kaseh kepada yang mendengar
terima kaseh pada yang prihatin
terima kaseh utk segale nasihat.
kala ini,
wlupon hati tidak sembuh sepenuhnye
sekurang kurangnye
semua rase dan suare jahat
yang bersarang tiade lagi,
bersihkan hati,
barulah tenang jiwe...

p/s:: dont cry because its over, 
smile because it happened...

Tuesday, March 22, 2011

emo-no

http://www.cute-smiley.com


Pada kebiasaannye...
selalunye...
secare normalnye...
pendek katanye...
aku bukanlah 
manusia yang berperasaan sangat. 
Emo-no. 
Tetapi 
semenjak dua menjak nii 
aku rase ade bakteria 
atau fungus 
atau virus 
entah ape yang dah 
merampas kuase dalam otak aku. 
Aku bukannye ratu air mata 
atau pun ape jua 
ratu yang sewakte dengannye. 
Kalau ikutkan, 
aku memang jarang 
sebenarnye nak meleleh leleh ke ape. 
Tapi pasal ape entah 
aku cukup senang tacing dan meleleh, 
padahal sebelom ni cukup sangat la taf , 
kuat konon even it 's a big problem..
ape niiii?????
*sheeshh* 

Sunday, March 20, 2011

who cares???

http://www.cute-smiley.com
kadang kadang terfikir,
adakah orang yang masih care
tentang diri ini???
siape???
tiade...
by now...
just now...
i am truly said i' ve nobody
cares besides me...
nobody care...

my family, 
mereka jaoh dari aku,
so aku tak amik hati kalo
mereka jarang dpt amik tao hal aku...
nak kol slu pon kedit sengkek,
nak suh kol slu plak nanti bil melambung,
so, aku berkorban
terime keadaan begini.

my friends...
i do have many friends,
but.......
let them be wat they do..
if i mean to them,
they will find me...
tak mahu terhegeh hegeh,
canang simpati.

masalah,
ya!!! masalah lah rakan ku skrg,
kau susahkan hidup aku sekarang pon
hanye kite berdue,
hanye kau hingge akhirnye..
tiade sape yang peduli
tiade sape yang tahu,
hanye kau dalam hati...

alone,
biarlah aku berseorangan,
aku tak mati tanpe cares orang,
atleast,
 aku hidup walupon hati berduka..
susah kalo hidup hanye nak bergantung 
pada orang lain...
sampai suatu mase takkan
ade yang bersame...
hanye ALLAH
yang akan bersame selamenye.
pohon ketenangan hati dari-Mu
sesungguh hati ini sungguh lemah
tatkala ini...

Friday, March 18, 2011

Saya muke garang????

http://www.cute-smiley.com


first impression org org yang kenal aku 
mase mule2 kenal msti sume akan cakap aku ni sombong.
muke garang jew tak senyum la ape laa bla bla blaa..
then depa tak berani la nak tegur, 
plak tuh depa same kan aku macam guru besar yang garang.
aduhh sampainyer hati.....
mmg lah aku besar tapi xlew garang mane. 
Bese laa klo org nak garang2 kan, 
tpi kes aku plak, 
mmg naturally muke aku nampak garang tu pon bile aku tak senyum 
coz mulut aku nii akan senyum terbalik kalo aku buat bese jew. 
But doesnt mean kite tak senyum tande kite sombong kn kn kn???
time bile aku tak senyum yang nmpk sombong tu 
time cam aku dalam keadaan rilex2 jew laa,
korang pon kalo xtgor aku mmg jgn harap la aku nak tgor jugak. 
Kihkihkih.. 
I am a person yang jenis akan tgu orang laen tgur dlu
bru akan berkawan or bercakap ngn orng laen. 
dan bukan bermakne aku sombng gak ek, 
cume pemalu cket laa nak tgur org2 yang bru nak kenai nii. 
Dah memang sejak azali lagi aku sangat la pemalu yang teramat 
cume bajet2 jew tak nak bagi orang laen perasan. hikhikhik..
Aku nii pon suke jugde people from first sight, 
bukan nak ngutuk orang kew pilih bulu kew 
juz nak tau jew orang ni spesis camne2, 
plak tu mule2 kenai kan, 
nt takde la aku taram aci bantai dan selamba aku jew, 
bwat2 laa cover cket 
then kalo dat peeps spesis yang sekepale ngan aku 
baru laa aku get along ngan depa cket2. 
Btol x betol x??? 
korunk yang dah kenai aku 
tau laa aku nii spesis camne kan...
Naaa, jgn kate aku memilih kawan plak ek, 
aku kawan jew ngan sume orang 
tp boley rapat ngan spesis yang tertentu jew, 
slunye spesis2 ini akan dijumpai 
di kwasan2 dinasour ber-hibernate. 
Hakhak..
cume satu jew yang uolz kena tau, 
jgn lah tgur aku bile aku betoi2 tgah berapi or 
when ive no mood, 
nt sume orang aku sembuq ngan api cam tyrex..roarrrrr..
[aku ni panas baran gak bese lahh mmg spesis bulan api 
punye orang cume i'll try control a bit laa].
So, as a conclusion, aku ni spesis yang huhahuhaa 
yang kadang2 sampai tak tau malu. 
But huhaahuhaaa aku ngan mem2 aku pon 
we are not gedix ok, 
juz wanna have a fun dgn gelak kuat kuat sampai berterabur, 
ske buat mende tak tau malu dpan org rme, 
merepek merapu meraban smpi senak perot gelak, 
buat lawak lawak semi antarabangsa 
tapi yang penting otak tak kotor 
& free from mencarut ok. 
Kepade sesape yang suke jugde hidup orang 
or ske kritik orang sombong and so on tuu, 
biarlah idup orang tu, 
let them be wat they want and 
as long as they are not disturbing uolz dah laa. 
Jage lah diri sendiri lagi bagos. 
Terakhir sekali...
walaupon muke daku nampak garang dan sombong 
macam guru besar tapi hati nii baek dan telus. 
Ngeee...
tak caye??? cubelah...
Assalamualaikum, amigos.

Wednesday, March 16, 2011

tiade mood...

http://www.cute-smiley.com
tiade mood @
dalam kate laen kureng perasaan utk bersuke ria @
lebey pendek lagi murung...
hmmmmm...
apekah????
selalunye, mende ni akan jadik bile berdepan ngn depression...
kadang kadang, 
hidup ini tak seindah disangka, dan
Kehidupan yang asyik MENEKAN, dan
rasa TERTEKAN berpanjangan
punce seseorang itu boleh hilang mood..
kurang communication pon boleh jadik jugak
so, sape2 yang tak banyak ckap cam aku nii, 
kena laa byk2 cakap ek..
jom kenal pasti tanda tanda orang yg xde mood...?
Sentiasa sedih dan menangis?
hmmm,....
Mudah tersinggung?

saye laa tuu,,
Tidak bermaya?

macam slu penat jew..
Tidak berupaya untuk menikmati aktiviti-aktiviti kegemaran?

kadang- kadang...
Rasa bersalah yang tidak menentu?

selalu jugak....
Sakit – sakit badan?

selalu saket kepale nii..? Kehilangan fungsi tubuh yang tidak boleh diperjelaskan?
takde plak...


saje jew test kalo2 terkena simptom2 tu plak..
tapi kadang kadang mereka mereka nii spt kes nii,,
sile tgok gambar dibawah.........






mereka ini mencari ruang utk diri sendiri
bukan bermakne mengasingkan diri...
so, give them supporting.....
u will mean it...

Sunday, March 13, 2011

Tig Tag Toe..

http://www.cute-smiley.com
menjawab tag dari budak nii
memandangkan dye mem lame dri skola
& jadik jiran till la now..
ak jawab laa jugak...

1) Adakah anda rasa hot?

hot??? wat is it??? grrrrr..tak penah la plak tingin
nak jadik hot & tak penah pon rse hot.
buat pe nak jadik hot hot nii..
jadik diri sendri suda..

2) Upload wallpaper laptop.



3) Cerita pasal wallpaper berkenaan.

uhukkkss, for info wallpaper tu aku pakai dah dekat setaun lbey
dah nak same umuq ngn lappy syangs saya nii..
pic wallpaper tu kump korea-DBSK..
ak mmg fanatik gler kat depa tp cdey coz 
depa sume dah berpecah.
hu hu hu hu

4) Bila kali terakhir makan ayam?

Tengah ari tadi, nenek saya masak ayam kurma + cicah 
ngan sambal belacan, pehh sedap nyee..

5) Lagu terakhir anda dengar? 

tengah dengar pon nii lagu my blog nii..
jar of hearts by Christina Perri..
bes, dengar laa ekk..

6) Apa yang anda sedang lakukan semasa menyelesaikan tag ini?

tgah taip jawapan tag nii laa ape ag..
aku bukan abnormal person 
nak buat sume mende serentak..

7) Selain nama sendiri, anda dipanggil apa?

actually name aku Anis Syazwani Abdul Halim
tp name fb, blog, twitter, ms, frenster & bla blaa..
sume aku pakai name anises halim
rme org tnye ape tuhh anises??? halim tu depa tau laa name ayah ak
but anises tu my mom yg bgi coz adik badik aku yg gurl
sume name anis kt pangkal dan
aku plak yg plg sulung, sok plural kan 'anis'
tu laa yg dpt anises...

8) Tag 8 orang.

7 orang jew lahh, no idea laa nak pilih sape ag..
weee silaa jawab nyer sayang sayang sume..

9) Siapakah no 1 yang anda tag?

dye adalah si minah rempit yang baru xcdnt..kehkehkeh..
dye bff aku dekat Utem, sya sayang sgt kt dye sebab....
saya nak ngorat abang dye..ngeee..
joking....

10) Katakan sesuatu kepada no 5 yang anda tag.


pika jawab jangan tak jawab..
sayang ko forever..

11) Siapa orang ketiga yang anda tag?

usna..she's a shawl gegerl, dye mem matrik aku dlu kat KMTK
btw sila jawab tag saya nii ekk..

12) Bagaimana dengan no 4?

haaa, yang ini adik saya, 
so, memandangkan ampe tgh cuti akak bgii nii..
jawab la yer tag nii 

13) Pesanan buat no 6.

to my zamzam, ngeee melawak jaaa, jgn marah k.
ko laa budak plg sengal yg semakin sengal
dan menyengalkan..kihkihkih..

14) Kata - kata cinta buat no 2.

Ohhh, yaaa. cinta itu buta, jgn buta kerna cinta.

15) Ada persamaan tak no 7 dengan 8?

Sampai 7 jaa aku tag orang, so takde yg ke-8
yg ni fren kat matrik jugak, budak gler gamba..
he he he..
but i like her editing & pics..
cun sehhh...


16) Berikan 5 perkara yang anda tahu tentang no 1.

- dye berasal dri paris buntaq @ parit buntaq
- anak 2nd n ade abg [aku nk ngorat]
-munie alip ba ta punye
-mata dye cantik, itam, i loike..
-senyumnye menawan tp xde lesung pipit.
-suke gelak & gelak && gelak..

17) Persamaan antara lembu dan kambing?

ade 4 kaki, 2 mata, 1 ekoq, 2 lubang idung...

18) Perasaan ketika jawab tag ni?

haishhh kena tag lagi, malas nyer laa nak jawaab.
tp memandang kn kwn lame tag,
aku jawab laa jugak kunk kecik ati plak..

19) Adakah anda tahu Rizman itu sengal?

Siapa tuhh???xkenal pon, kalo pelakon rizman huzaimi
tu kenai laa kottt..

20) Gay or less?

less, ahhhaaa...am i do looks like dat???
but i noe there's people think of that to me n her..
but sokay...


kepenatan memerah otak nak jawab tag tag nii padahal ape laa sgt. Kepade name name yg ditag tu sile laa jawab ekkk. Penat sya tag ampe sume taoo..

not yet go home~

http://www.cute-smiley.com
is currently at 4.30 pm.
masih di teluk intan.
belum ag ade tande2 mahu pulang ke melaka.
sebabnye.....
tket ke melaka siang sudah habis.
so terpakse la balik malam ni jugak.
tiket TI-Melaka = 9.30pm
wlupon niat nak balik sok.
tpi memandangkn tak sampai ati 
nak ponteng lab esok
balik laa juge ini malam..
nt kecian plak kat lab partner aku
bwat lab sengsorng
kunk tak ciap laa report lab kami.
mane taknye every week
udah aku jew yg slu bwat lab report
dye bwatkn xperiment.
ok laa tuu kan, 
msg2 wat keje.
hmmmm..
k laa mau mghabiskn mse2 yg ade ini
dgn sebaeknye with my family...


BIGBANG - TONIGHT M/V (Original Version)



i love them..
cool comeback, loike it..
memalam layan nii bes...tonight....

Saturday, March 12, 2011

mak saya dah balik dulu..

http://www.cute-smiley.com
huahhhhh,
cdey nyer bile balik umah
tetibe mama balik kampus awai ag dari aku
hu hu hu.
hmmmm, 
nak wat camne kan
dah kelas mama stat esok
aku plak isnin bwu stat kelas.
hadoiiii ape laaa kedah nii???
tak same lgsung ngn negeri laen,
kan dah susah cuti hari laen2..
ni yg tak suke nihhh..
[ak dah merase dah cmni 
kt matrik dlu]
sumpah dah tak nak duk kt kedah.
tobat aku.
uhuukkss..

im home!!!

http://www.cute-smiley.com
finally, im home!!
hoyeahhhhh...
uhukk, cam lama jaa cuti.
padahal balik kjap jew, weekends laa kan..
mgu ni plak terase cam free jew..
balik jew laa..
tu pon setelah majuk majuk ngn mama..
ngeh3..
akhirnye dpt green light nak balik kampung.
kejap pon jadik laaa..
dak2 kelas pon rme yang balik kampung,
adik adik pon stat cuti seminggu..
jeles wooo klo tak balik gak.
aku nii sememang nyer kuat jeles pon.
wahh, badan ku dah saket saket
masok angin kot, 
yelah arini sepanjang ari nyer ujan
pas uhh dok dalam ekon jew..
maunyer x saket2 badan..
mangaiiii
penattt kotttt..
hu hu hu
takpe laa yang penting dah sampai umah ku syurga kuu..
berade di atas katil empuk kuu..
wahh betape indahhnyer malam ini..
k laaa mauu tdo,
penatnye..
soklah mulakan misi..........
merenovate ini velog..
ngee..
nunite..

Tuesday, March 8, 2011

banana boat time!!!!

http://www.cute-smiley.com
gembire! hepy! suke!
akhirnye aku dapat gak naek banana boat
selepas sekian lame telah mengidam
kehkehkeh.
slu pergi pantai tgok jew laa orang men
mende tuhh..
pastu mgu lepas aku ngan dak2 kelas pegi laa PD
saje jenjalan nak tenangkan fikiran
kononnye...
padahal gatai msing2 nak maen ayaq.
then ble ade chance naek ngn member2
sape taknak wooo..
ble dapat naek jew, 
gembire meloncat2 cam bebudak
tak sabor2 plak tuhh..
hehehe..
dgn muke xcitednye,
merase gak laa pusing pusing kat laut Teluk Kemang tu
 ngn naek mende alah tuu, 
wlupon bro tu kate ktowg ni kelas D
ha ha ha ha
bwat malu jew....
[xnk bawak laju2 + xnk campak jatoh]
sume gayat+ seram sehhh..
orang laen ciap buat stunt macam2 laa..
yg kami juz jenjalan jew pusing pusing laut
nak wat cmne kan..
padahal
aku ni takot laot sebenarnye..
tpi sesaje jew tnjuk berani..
kihkihkih..
btw, pic yg ktowng naek banana boat
tu xdpat nk di upload dicini..
sekadar pic ini pon jadi laaa..
peace!!!


pic nii gembire btoii kan depa naek
banana boat..
macam tu gak la kami..
lalalaa...

Sunday, March 6, 2011

kawan saye saket!!!

http://www.cute-smiley.com
huahhhhh..
pabile ku terime mesej darimu yang berbunyik begini
'eksdn'
berdebor debor hati ku inii
tahuu takkk?????
aku pon cube laa kol kol kol,
ahh sudah apsai xangkt2 nii??
angkt la kol.
&&
at last ang angkt gak tepon aku.
bile aku dengor jew sore ang cam menahan saket,
aku dgn sendrian berhad nyer ase nk cemas, cuak.
sume ade...
naek pucat kott,
ase nak lari jew time tu gak tgok ang,
tp nak wat cmne aku pon xde kenderaan,
tgah kelas tech com plak tuu..
hadeihhhh...
then dgn xtao nak bwat apenye,
 aku gtao gak kengkawan yg ang eksdn..
depa pon pegi laa nak tgok ang.
aku nak ikot!!!
tp tak muat plak kalo nak nek motor jaa..
huhuhu...
tapela, papehal kome msj aku...
aku tgu kat sni jew...
pastu,
tetibe sorg mem msj ckp dagu ang kena jahit.
darah byk ilang, 
hahhh sudah, pesal niiii?????
ak pon sbok tnye kengkawan ang darah paa sume..
ktowg yg len pon cuak ar sume pakat
tanye darah jenis paa sume..
nak sedekah kt ang kalo x.
tapi nasib laa ang tak parah sgt..
setakat luke2 tuh ley laa tambah khazanah kt badan,
kehkehkeh..

hmmmm....
kpd muni sayang sowi laa x dpt jdik nurse yg terbaek
nak rawat ang..
aku bukan ape, 
aku takot darah, 
takot tgok luke ang pe sume,
ngiluuu..
huuu, aku yang terase saket tau dak..
haihhhh, 
camna laa ley eksdn,
nasib laa ang tak pape.
aku sayang ang ag muni..
hehehe..
cepat cepat sembuh tau....
muah muahh muahhhxx..
♥     


p/s:: kpd penunggang2 motosikal,
berhati hatilah dijalan raya.
pandu cermat jiwa selamat.
jgnlah dok berkhayal jaa ats motor tuhh..

sarang sarang saranghae!!!

http://www.cute-smiley.com
kreh krehh krehhh!!!
tade kena mngena ngn saranghae sape2..
blog nii haaa yang ase dah ber-sarang sarang
da lame tak update entri.
sibuk memanjang,
ngn macam2 plak yang berlaku
seminggu ni.
tambah plak tiap kli nak 0n9 jaaa,
lappy nii xdpt tarik line tenet..
yelahh lappy cikai jew..
da berumuq.
tp..
papepon aku still sayang kat kamoo lappy,
kamoo lah yang telah byk berjase kat aku..
eceh..
saranghae to my lappy..
 ♥