Followers

Friday, February 25, 2011

anises' halim

anises' halim: "This site is belong to I..mE..mY..mIne.."

http://www.cute-smiley.com

Thursday, February 24, 2011

ter-ponteng

http://www.cute-smiley.com
huahhhh cdeynyer saye arini,
ter-ponteng kelas,
bukan sengaje ok....
ni sume gare gare tido balik..
dah bgon subuh then tido balik x set alarm..
OMO...
otttokkeee...
huhuhu...
salah sape pon???//
salah diri sendiri gak.
aku nii dah laa tak suke monteng2 nii..
tapi minggu nii jew dah 3 kali aku ponteng kelas..
sumenye kerane terlmbt bangun..
aigooooo...
ape nak jadik ngan ko nii wahai cikk anis????..


p/s:: ni sume gare2 ko tido lwat sbab tgok
movie korea laa niii...
hukhuk..
[nak wat cmne byk sgt cter bru bes2]..

Wednesday, February 23, 2011

pikir pikir pikir!!!

http://www.cute-smiley.com
aku tengah berpikir dan pikir and pikir,
manusia ni mmg tak boleh lari dari pikir macam2 bende,
walaupon bende tu hanye sekecil kuman smpi naaa sebesar gajah
walaupun kte cube lari utk tidak berpikir,
tpi realitinye kite perlu berpikir
kalo tak idup ni akan jadik tak bermakne la kann??
idup tanpe berfikir...
ibarat orang giler yang idup tanpe arah tujuan.
orang giler pon berpikir gak
tapi depa nii jenis yg terlbey pikir tu yg overdose tuu..
berpikir secare berlebihan pon takley gak..
yelahh, berpikir ni bukan kt otak jew..
emosi pon men peranan gak pe.
kalo tak otak ni tak tao nak buat ape kan
tanpe rase dari hati,..
so, gunekan lah ape yang ade skunk ni dgn manfaat..
gunekan otak untuk pikir mende yg berfaedah..
gunekan hati untuk sense bende yang berkualiti
untuk diri kite sendiri...
&&&
kalo pikir diri sendiri susah dalam segale hal,
ingatlah ade orang laen lagi susah nak pikir kesusahan mereka.

&&&
kalo skunk nii aku pikir susahnyer la blaja,
bile dipikir pikirkan, ade ag yg ssh dari aku,,,


p/s:: as a student, baek pikir pasal pelajaran saje..
kalo dah pikir mende laen, ilang sume focus yg ade..
niat pon dah ke laen nt kan..

Thursday, February 17, 2011

Titipan buat Wanita...

http://www.cute-smiley.com



Aku tidak ingin dipandang cantik oleh lelaki. Biarlah aku hanya cantik di matamu. Apa gunanya aku menjadi perhatian lelaki andai murka Allah ada di situ.
Apalah gunanya aku menjadi idaman banyak lelaki sedangkan aku hanya bisa menjadi milikmu seorang.
Aku tidak merasa bangga menjadi rebutan lelaki bahkan aku merasa terhina diperlakukan sebegitu seolah-olah aku ini barang yang bisa dimiliki sesuka hati.
Aku juga tidak mau menjadi penyebab kejatuhan seorang lelaki yang dikecewakan lantaran terlalu mengharapkan sesuatu yang tidak dapat aku berikan.
Bagaimana akan kujawab di hadapan Allah kelak andai ditanya? Adakah itu sumbanganku kepada manusia selama hidup di muka bumi?
Kalau aku tidak ingin kau memandang perempuan lain, aku dululah yang perlu menundukkan pandanganku. Aku harus memperbaiki dan menghias peribadiku karena itulah yang dituntut oleh Allah.
Kalau aku ingin lelaki yang baik menjadi suamiku, aku juga perlu menjadi perempuan yang baik. Bukankah Allah telah menjanjikan perempuan yang baik itu untuk lelaki yang baik?
Tidak kunafikan sebagai remaja, aku memiliki perasaan untuk menyayangi dan disayangi. Namun setiap kali perasaan itu datang, setiap kali itulah aku mengingatkan diriku bahwa aku perlu menjaga perasaan itu karena ia semata-mata untukmu.
Allah telah memuliakan seorang lelaki yang bakal menjadi suamiku untuk menerima hati dan perasaanku yang suci. Bukan hati yang menjadi labuhan lelaki lain. Engkau berhak mendapat kasih yang tulen.
Diriku yang memang lemah ini telah diuji oleh Allah saat seorang lelaki ingin berkenalan denganku. Aku dengan tegas menolak, berbagai macam dalil aku kemukakan, tetapi dia tetap tidak berputus asa.
Aku merasa seolah-olah kehidupanku yang tenang ini telah dirampas dariku. Aku bertanya-tanya adakah aku berada di tebing kebinasaan? Aku beristigfar memohon ampunan-Nya. Aku juga berdoa agar Pemilik Segala Rasa Cinta melindungi diriku dari kejahatan.
Kehadirannya membuatku banyak memikirkan tentang dirimu. Kau kurasakan seolah-olah wujud bersamaku.
Di mana saja aku berada, akal sadarku membuat perhitungan denganmu. Aku tahu lelaki yang menggodaku itu bukan dirimu. Malah aku yakin pada gerak hatiku yang mengatakan lelaki itu bukan teman hidupku kelak.
Aku bukanlah seorang gadis yang cerewet dalam memilih pasangan hidup. Siapalah diriku untuk memilih permata sedangkan aku hanyalah sebutir pasir yang wujud di mana-mana.
Tetapi aku juga punya keinginan seperti wanita yang lain, dilamar lelaki yang bakal memimpinku ke arah tujuan yang satu.
Tidak perlu kau memiliki wajah setampan Nabi Yusuf Alaihisalam, juga harta seluas perbendaharaan Nabi Sulaiman Alaihisalam, atau kekuasaan seluas kerajaan Nabi Muhammad Shallallahu 'Alaihi Wassalam, yang mampu mendebarkan hati jutaan gadis untuk membuat aku terpikat.
Andainya kaulah jodohku yang tertulis di Lauh Mahfuz, Allah pasti akan menanamkan rasa kasih dalam hatiku juga hatimu. Itu janji Allah.
Akan tetapi, selagi kita tidak diikat dengan ikatan yang sah, selagi itu jangan dibazirkan perasaan itu karena kita masih tidak mempunyai hak untuk membuat begitu.
Juga jangan melampaui batas yang telah Allah tetapkan. Aku takut perbuatan-perbuatan seperti itu akan memberi kesan yang tidak baik dalam kehidupan kita kelak.
Permintaanku tidak banyak. Cukuplah engkau menyerahkan seluruh dirimu pada mencari redha Illahi.
Aku akan merasa amat bernilai andai dapat menjadi tiang penyangga ataupun sandaran perjuanganmu.
Bahkan aku amat bersyukur pada Illahi kiranya akulah yang ditakdirkan meniup semangat juangmu, mengulurkan tanganku untukmu berpaut sewaktu rebah atau tersungkur di medan yang dijanjikan Allah dengan kemenangan atau syahid itu.
Akan kukeringkan darah dari lukamu dengan tanganku sendiri. Itu impianku. Aku pasti berendam airmata darah, andainya engkau menyerahkan seluruh cintamu kepadaku.
Cukuplah kau mencintai Allah dengan sepenuh hatimu karena dengan mencintai Allah, kau akan mencintaiku karena-Nya. Cinta itu lebih abadi daripada cinta biasa. Moga cinta itu juga yang akan mempertemukan kita kembali di syurga.
Seorang gadis yang membiarkan dirinya dikerumuni, didekati, diakrabi oleh lelaki yang bukan muhrimnya, cukuplah dengan itu hilang harga dirinya di hadapan Allah. Di hadapan Allah. Di hadapan Allah.
Yang dicari walau bukan putera raja, biarlah putera Agama.
Yang diimpi, biarlah tak punya rupa, asal sedap dipandang mata.
Yang dinilai, bukan sempurna sifat jasmani, asalkan sihat rohani dan hati.
Yang diharap, bukan jihad pada semangat, asal perjuangannya ada matlamat.
Yang datang, tak perlu rijal yang gemilang, kerana diri ini serikandi dengan silam yang kelam.
Yang dinanti, bukan lamaran dengan permata, cukuplah akad dan janji setia.
Dan yg akan terjadi, andai tak sama dgn kehendak hati, insyaAllah ku redha ketetapan Illahi..
Wahai wanita, ku ingatkan diriku dan dirimu, peliharalah diri dan jagalah kesucian.. semoga redha Allah akan sentiasa mengiringi dan memberkati perjalanan hidup ini.

Wednesday, February 16, 2011

pitam!!!

http://www.cute-smiley.com
     tasek UTeM-petang tadi:; berite melaporkan seorang kanak-kanak riang yang menghadiri kokurikulum Kayak didapati pitam selepas jogging hanye separoh tasek. Kegirangan & kesemangatan pada awal2 nye tros ilang selepas dikhabari akan melakukan water confident-bermakne akan memasoki ayer tasek UTeM yg tersangatlah wangi itu.

     Dikesempatan yang ade, ingin mengucapkan ribuaan terima kasih kepada rakan seperjuangan kerana beliau pon nak ngelat dari memasoki ayer tersebut. Oleh itu, kerana keaadaan yg hampir2 nak pitam[ tp blom pitam ag ] kanak2 itu pon tros cbe utk pitam dan akhirnye betol2 pitam seterusnye..huhuhuhu..

     Bintang bintang pon berkedipan di atas kepala, dan berpusing seperti bulan mengelilingi zuhal. Hahhhh peninn nyee..Keadaan mnjadi semakin parah apabila perot mule berombak ombak seakan akan tsunami akan melande dan terase spt ade angin mau kuar dri prot, aduhh sakit sehh prot. Tapi tertahan tahan juge krne trdpt rme mgse disitu. [Toilet situ takdak air, aigoo] 

     Huahhh jgn lah jatoh saket time2 camni, tak suke!! tak suke!! dngan muke yang kemaluan cbe juge menggagahkan diri namun masih tidak berdaya. Seperti badan ini telah tidak tertanggung lagi, dan cube menahan utk tidak menangis. Sabar! sabar!! kuat kan semangat..

     Dan selepas beberapa ketike, kepale dan perott seakan mendengar kata hati kanak2 itu utk tidak sakit berpanjangan, mereka pon beransur utk pulih dan tidak saket kembali.[elok plak tuh pas btoii abih koku, adeihh..] Ya Allah, terima kasih kerana membantu hambamu ini. Kurniakanlah aku kesihatan tubuh badan yang baik untuk menjalani kehidupanku sehari harian amin.



aku adalah AKU!!!

http://www.cute-smiley.com
do LOVE myself
before
I do LOVE somebody



HATE me for who I am
than
LOVE me for who I am not





Saturday, February 12, 2011

konvoi koboi..

http://www.cute-smiley.com
konvoi dak BEKP
location:: umah UNCLE AFEB
kat kolo pilah,
bukan kenduri kahwin dye 
tapi kakak uncle ni..
hehehe..

dak2 yang naek motor,
kami naek kete,
kunk naek motor terbang sume kenkain
baju kurung.
ngeh3...
dara dara pingitan.
bukan pungutan tau..
ewahhh..

time for makan makan makan..

pengantin biadap
 nii yg ats bju ijau ngn tdung ijau tuu..
ha ha haa..

tu dia uncle afeb,
yg jdik pengapit pengantin laki nun.
pengantin
bagai pinang dibelah dua.
dgn pelamin yg sangat cantik.
my dream pelamin kaler.
ecehhhh...
hehehe..
terase cam nak kawen laa plak..
ade sape2 nak kawen ngn saye???
ngeh2, joking joking.


tapi yang penting hepy.
coz da lame tak gather rme2 satu kelas.
dak kelas aku kalo bab makan free mmg laju jew..
wlupon jauh tak terkata.
jauh kew pon Melaka-N9???
poyo jew..
tpi penat gak laa..
lenguh dok dalam keta lame2..
we're like a big fun & hepy famili..


geram!!!!

http://www.cute-smiley.com
upssss!!!
tajok diatas bukan lah ditujukan atau dinyatakan
kepada seseorang...
tapi aku tersangat la geram kat 
HEADER BLOG niiii..
apesal laa jadik camni
asyik tak statik jaa
terubah sana terubah cni.
haisshhh..
aku tak usik pon kau.
yang kau gedik gedik nak bergerak tu nape???
dah nampak burok daa
blog cayunk saya nihh
kan kan kan???//
hukhuk..
ape nak buat nii??
memerlukan bantuan
tak tau nak godeh mane dah nii.
huhuhu.

p/s::sesiapa yg tahu sila beri tunjuk ajar kpd saya ok..:)

Friday, February 11, 2011

aku sayang kamu..

http://www.cute-smiley.com
Dear my Muni
aku sayang kao tao tao tao..

SORRY!!!
kalo aku tak teguq ang
dan
menyinggung perasaan ang.
memang aku terlalu emo mase tu.
tapi mmg aku tak berniat langsung
ape ape pun.
sorry sesangat..
ang la kawan yang paling rapat ngn aku kat kls
tpi ble ang ngn org len ceyesly im jealousy too much.
tambah ngn mslh yang aku ade.
makin makin laa aku jdik jeles tak tentu pasal.
aku tak patut buat mcm tu kan kan kan???
huhuhu..
sorry sorry sorry..

sayang ang sangat sangat sangat..

p/s:: jgn laa buat muke cdey jew tau tau tau..
aku tgok pong cdey gak..huhuhu..

facebook-deactivated

http://www.cute-smiley.com
deactivated my mukabuku already.
juz for awhile..
but why???
sebab dkt facebook laa yg dah buat banyak aku sakit hati.
buat aku terase hati, buat aku serba salah.
yess!! memang!! i do have many frens there. too much.
semuanye kawan2 since i was kindergarden till laa now.
tapi bile macam2 perkataan yang xsdp dibace kuar kt situ
aku jadik fedup fedup fedup.
go ahead laa wif uolz facebooking life.
kalo facebook ni nak stop their service pong tape.
aku tak kisah, aman cket hidup aku.
so.....
now, 
i need time for myself,
finding my ownself.
i dun know where goes wrong,
but i felt my life is blank.
black, black, black....


Wednesday, February 9, 2011

test! test!! test!!!

Bermulalah episod test mengetest..
stat from diz week smpi la mgu depan..
tapi sok ni nak test math kejut stadinyer idak ag
aduhaii, apela nak jdik.
sguh la cbok ini mgu tp tak tao la cbok bwat ape.
hehehe.
bese laa aktbt ak ni yg tak bpe bz
sje membz2 kan diri..
haishhh sok mau jawab ape deihh..
kalau mlm ni tersungkur kat bantai abis laaa shaye..
sok jawab bantai gak lew alamatnye..
hukhuk.
tamau tamau, kena bertahan...
bertahan bertahann bertahannn..
stadi stadi stadi..
puhh puhhh puhhh..
msok lew ilmu dalam kepale hotak nii..
amin...


Sunday, February 6, 2011

aigooo..

http://www.cute-smiley.com
ahhh letihnyer,
wlupon hanye drive utk seketika
dari Cyberjaya ---> Melaka
tp krem gak kaki ku..
nowww..
is currently at Melaka....
huhuhu
cdeynye cuti sudah abis.
pasni no more cuti anymore
haishhh,,
serase spt hanye jasad saje kt cni.
hati aku tertinggal kt umah.
huaaaaaaa;;;
sok dah stat kelas.
cuti langsung tak stadi
nxt week ade test..
walaweyy relax gler hang ek anis.
nguh3..
dengan semangat baru utk sok hari & seterusnye,
saya perlu berkorban supaya tidak terkorban
hidup ni perlukan pengorbanan kan..

uhukkk,,
azam lagi, ntah bwat kew tak..
tapi, dgn pesanan dri mak aku tadi,
bwat aku ase nak nangis..
'stadi elok2 yer, buat yang terbaek!!'
hoooyeahhh..
mom, i will try my best
for the sake of u & us...

sebelom aku balik tadi,
singgah kejap SSP
anta adik2 aku,
depa sume pandai2
sume stock2 SSP
aku jew sowang lekeh.
huhuhu..
tapela, rzki depa.
blaja dimana mana pon sme..
kan kan kann???

diz pic2 mereka tdi before kami balik..


adik aku yang pki tdung oren tu pon ex-SSP

 depa ni perintis laa..



SSP
sekolah idaman aku,
tapi nak wat cmne,
rzki aku bukan kt cni..

ahhh, sudah lupakan2.
aku skunk dah masuk U pon..
usah dikenang barang yang lepas..
so chill the day..

p/s:: rezeki ade dimana-mana, jgn menyesali perkara yang lepas
look forward, redha dgn ketentuan, rite??//
(^_^))




Saturday, February 5, 2011

klikk!!!

http://www.cute-smiley.com


testing testingg testingggg!!!
lalalaaalaaa...

tak mau tulis banyak2,
nak ajak kuar,
jom jenjalan..
lalalaaa..

hari menternak lelemak...

wahhhhhh...
hari ini, keje ku hanya makan dan makan dan makan..
menternak lelemak yg sediaa byk
haishhh mane tak naek badan ku ini..
kate nak kurus...
anissssss
ape kamoo dah buat nii???
bile laa nak diet..
ceittt nak kurus kunun,
ble makan tak ingat dunia..
'mak aku kate makan selagi boley makan,
kunk dah berpantang larang kan payah'
memang, laaa butoiii..
tapi skunk pon dah pantang hapa!!!
PANTANG NAMPAK..
lalalaaa..

segala ape yang aku makan hari sumenye
mngandungi karbohidrat yang tgi
[amik ayt mem aku, faez]
dye ni, asal aku makan jaa jumpe dye..
[arini jew laa]
petang tadi kuar lepak sme2 dye ngn mem laen
ter-makan laa aku cendol+mee rebos.
sedapp wooo..
tp klo pekena air hawaii tmpt tu ag sdp.
situ mmg femes laa , mmg terbaek dari ladang
waa ckp sama luu..
ngeh3..


ni dye cendol..
nyumm3..

pastu balik balik jaa umah dah senjaa..
mak aku plak malas nak masak..
hehehe, sowie maa..
dye ajak kuar makan,
tpi hadik beradik aku ni pemalas cket bab kuar mkn..
so, conclusionnye depa suh aku ngn mak aku pi beli kepsi..
taraaaaa...


tu pon dekat sejam lebey menunggu aym kepsi nii.
ramai gler manusia kt kepsi tadi pon..
beratuq punyaa la pnjg..
skit urat buntutt aku ni berdiri..
tapi demi kepsi feveret sgup ku harungi juge..
ha ha ha..
haishhh, bwu makan dah makan ag haaa..
wahhh, makin comey momey la badan aku..
makan & makan & makan!!!!
hoooyeahhhh,,,

Friday, February 4, 2011

tRip mEmbelah kAbus!!!


2 February 2011~Genting Highlands
wonder why nape membelah kabus???
dari stat kami smpi [tghari] kt atas nun
smpi la ptg tuhh penuh ngn kabus
nasib lah tmpat tu tak ttup.
tapi de gak laa game2 yg extrme tak dpt merase

butttt...
dat was very the chiLl & happiest day
wahhh gituuuu..
he he he
bukan ape
diz time was very2 adorable moment for me
kat genting highlands ni...
c0z aku bersama2 kawan2 ku yg ter-amat2 laa
aku sayang.
they makes me laugh all the dayz out.
sakit urat2 sendi aku gelak jew
sume gelak sakan
mane taknyer, beratur satu game dkt sejam
then mse tgu2 tuu sembang la punye sembang
macam2  la kuar,
ngan impiannye laaa, maen teka teki laa
hadeihhh penat mulut nii berckp+gelak
maennye tak sgt pong!!

but, we played all the games there gak laa..
all outt laaa..
alang2 dtgkan rugi plak laa klo tak men sakan.
so....
aku malas nak cter banyak ape yg ade kt sne
c0z sume konpem dah penah pegi gak kan!!,
meh tgok ini gambA gamba..



bru kuar snow world,
nk snap pic kt dlm tak dpt
kat luar pon jdik laa..hehehe..  
ngn depalah aku bergumbira
we're fwens from school till now.


budak lelaki yang paling sengal yg aku kenai
ngn dye aku bantai jew
sempoiii..
ngeh3.. 




3 of us....
from front, aziz, faez & me.. 
kmi bertige jew laa, yg due tu kaple..
cian kat kami..
hehehe..




bumper boat.. 




haihh mende ni laa pling2 aku tak suke.
mmg penin dbwatnye..
tp memandangkn konon2 nak wat ala-ala
stairwaay to heaven
naek gak laa.. 




before roller coaster berjalan
yg sebelah aku tuhh menangis2 mse maen
merembas2 air mate dye..
aku yang pakse dye maen gak
hahaha..
yg aku tukang gelak jaa..
aku sonok kot, ase nak lagi 




 haa yg ni sweet couple..
jeles u, i tgok..
mau jgakk cmni..
ngeh2..


diz is my best best ever after..
susah sng ak pada dye laa aku ngadu..
dye lah kawan yg sgt memahami ku..
sayangl0ve kamoo nana..

yg ni plak..
kami kawan jew..
tapi aku paling paling suke pic nii..
comey laa..
ahaxxx..


sebenarnye byk lagi pic
tp ni jew laa yg terlarat nak upload cnii..
want some more..
tgok kt fb..


fun+happy+lovely+enjoying

Thursday, February 3, 2011

seronoK.gemBire.hepY.

ohhhh yeahhh!!!!
aku sangat sangattt sangatttt
seronoK.gembirE.hepY.

semalam aku pegi genting highlands
dgn member member terbaek ak.
depa sume bdak2 teknik aku dlu.
ktowg till now is a best best da best fwen.
ngeh3..

hepy tak terkata,
dgn pangai sume giler2
smpi penat sendi2 mulut aku gelak.
bukan penat maen..
hakhak..

papepon, nanti smbung cter.
skunk ni, still ponat ag otak nak mengarang.
mane taknye...
smlm dah hampir nak putus fius gelak..
ha ha ha ha ha ha ha 

p/s:: hepy chinese new year!!!(^_^))

Tuesday, February 1, 2011

jom bace niii!!!!

wahai bloggers2 sume,
jom kte bace nii.


Please let all Malaysians know about this. I will do the same but I need your help too especially to all the bloggers out there. May Allah save our citizens there.
from


prihatin dengan nasib pelajar Malaysia di Mesir

     Sangat menyayat hati bile bace kisah dan berite pasal student2  Malaysia yg da jdik evacuation kt Mesir skunk ni, dengan keadaan yg sangat huru hara kt Mesir tuh, macam mne lah keadaan mereka agaknye.


    Semua ni bermula bile gelombang kebangkitan meggulingkan Presiden Hosni Mubarak pada 25 Jan lepas dan keadaan semakin tegang smpi ke saat ini.



mereka2 yang terkandas di Airport Mesir

     Setakat ape yang aku bace bwat mse nii, pelajar2 kite mmg sgt rme yang terkandas kt Mesir, bukan tu jew nak keluar rumah pon tak boley, sbb rme perompak2 dan pengganas yang ade dkt luar sne tuh. Bekalan makanan pon terhad, line coverage nak communicte each other pon tersekat2, electrical supply pon terhad, dgn harge brg2 pon naek ngn mendadak, inikan lagi laa tiket penerbangan nak balik Malaysia. Then, ade jugak berite pasal, diz one Malaysian gurl student disana yang telah dirogol dan dirompak. Nauzubillah.


    Memang tak dapat nak bayangkanlah nasib mereka yang kat sne, as a student, aku mmg sgt prihatin pasal hal hal macam ni. Untunglah nasib stdnt2 yang kt tanah air dan bersyukur perkara sebegini tak menimpa kat kite. Tapi sangat kecian bile bende ni bukan jew melibatkan keselamatan mereka terancam, tapi jugak peljaran mereka turut terjejas. 


    Paling menyayat hati skrang nii, kerajaan Malaysia macam tak amik ape2 tindakan sje pasal org2 Malaysia disana yang kebanyakan nyer adalah student. Dimana mereka2 yang bertanggung jawab mempertahankan dan membela nasib negara??? oHH,, sguh ku tak paham sekarang ini.


p/s: kepada semua muslimin dan muslimat yang prihatin, marilah kite bersama sama berdoa, agar keadaan rakyat2 Malaysia terutama student kite disana berada dalam keadaan selamat dan selamat juge smpi ke tanah air kite. Amin.