Followers

Friday, January 28, 2011

emo!!!

     
    Hari ni cuace agk mendung dan kadang2 gerimis, sama jugak la macam mane perasaan & mood aku hari ni, aku boleh tergelak dan aku gak boleh menangis dgn tibe2. Tak tahu laa nape aku sangat emosi hari ni.


    Kalo nak ikotkan, segala esaimen dan masalah sume dah lepas, && otak pon chill cket la relax jew. Tapi nape aku boleh emo smpi macam tu skli, ntah mane la yg tak kena. Smpi org yg tak ber-salah pon akan terkena tempias aku. Asyik nak marah2 orang jew. Pastu murung sorang2. huhuhu..


    mENgikut perkitaran bulan asenye blom ag ckup bulan, haisshhhhh, ape yang tak kena nii???? nape aku macam ni???? tak sUke tAk suKe tak sUke...Ohhh mood, kemane kamo pergi??? jangan lah buat hati dan perasaan aku ni tak tentu hala. Aku perlukan ketenangan hati. 


    Ya Allah, bantulah hambamu yang serba lemah ini. Aku tak mampu berlawan dengan perasaan dan hatiku seorang diri. Kurniakanlah aku kekuatan dan keimanan Ya Allah. Sesungguhnye Kau Maha Pembesar dan Maha Penyayang. Amin....

lega, puas!!!

aummm aummmm aummmmm
for UTeM
huaaaahhhhhhhh!!!!
puas yang teramat sangat...
kepuasan tahap maksima
aku menghembuskan hembusan kelegaan
akhirnye....
inilah waktunye,
j
e
n
g
!!!!!

esaimen saya sudah siap
so mari kte tido dgn ketenangn malam ni
[wlupon dlm kple pk penin kls pgi2]
ishhh dah pkul bpe nii??
2.36am.....
bley kew bgon sok nii????
huhuhu..
JOMLAH TIDO!!!

Thursday, January 27, 2011

otakk ku suda jemm!!!!

    Wahhh, padan muke kau, esaimen last2 minit baru sibuk terkial-kial nak buat. Sampai macam dah tak ckup otak nak pikir dahh nii. Nasib laa ade kengkawan yang baek hati kan, keje individu dah jadik mcm keje group plak.


   Ktowang bahagi2 kan soklan sensorang cket, then copy ubah2 yang mne patot. Part aku plak kena bwat pSpice, memang terkial2 laa aku menggodehnyer, tak penah gune sblom ni, ble da kena buat bawu ar nk try. Tapi bes gak kot buat mende ni, cume ble part aku nak mengopy2 balik tu yang leceh.


   Kepada kengkawan2 ku, malam nii marilah kte bersame bersengkang mate, jangan ngadap FB jew yea. Ngeh3,. Sok kalo terlepas kelas sesame tanggung laa yea. hikhik..


Sambung sambunggg keje, kang tak ciap2 plak esaimen sume nii..

Wednesday, January 26, 2011

menghirup MEGI penuh perasaan..

    Slrpppp, aishh ade ag megi melekat kat mulut nii. Ehemm, cni nak story mory aku bawu lepas melantak, tapi hanye sekadar makan megi saja laa, utk alas prot.


    Yang bebenornye, teman ni dah lame tak mengketedarah megi ni, yela seblom ni cti dok umah makan nasi jaaa, nak tgok megi pon da tak larat muak. Trauma kott akhir sem lepas, tiap2 ari mkn megi tu yang smpai laa ni bawu laa makan balik. Tu yang megi ni da lame tak menyinggah kat tekak aku ni. Padahal tade papepon. hakhak..


    Sekali ble makan ni, haa hambik cam hape jew aku mkan, menghirup kuah dengan penuh perasaan rsenye.
Dengan hari yang hujan diluar sne, [dri pgi tdi ujan tak henti2] pehh memang feelin laa makan megi sensorang sambil dgor2 lagu kat telinge. Takley nak pasang lagu kuat2, roomate ngah tdo. 


    Makan sengsorang ni pon rse cam nak gelak jew, pelik pelikk. Rase cam gelagat sndri melucukan jaa. hahahaha. apedaa kau nii anis, bengong kew putus fius ntah???/// hehehe..


   Tapelah yang penting prot ku sudah kenyang, yang sejak tdi prot buat orkestra smpi nak tdo pon tak senang. & ag pon petang ni nak g koku, mkn jugak la, nak tgu nanti malam lmbt lew lagi, kunk pengsan la plak aku t, eceehhhh. Hahaha..

pagi yang dingin!!!

     Hari ni tade kelas lagi, spanjang pagi ni free tp petang kunk ade ko-ku la plak. Tu tape lahh sekurang kurangnyer dew gak aku beriadah dari dok terperap jew dalam bilik buat lelemak besau kn badan. hahahaha..


     Pepagi tdi bgun2 jew terase sejuk menyengat, cejuk kott. huhuhu. memang tarik selimut tggi2 la, ttbe terase cam nak pipis, hehehe..bangun la jugak akhirnyer ngn mata yg kelat2, cam orang ngigau. Pastu kuar2 jew toilet, 'aik ujan?? ble mase ujan nii?? apsal tak sedar langsung' hikhik.. mane taknye da tido mati mcm mne nak sedor cik anis oiiii.


     Patot laa sejok semcam, so tak jadik tdo balik. hehehe. Then bukak laptop, bukak Fb jap, pastu jengok2 blog momey aku nii, blogwalking cket. Nnnnnn, taaaraaaaaaa, aku ter-entri kat cnii..ngeh3..

Tuesday, January 25, 2011

ohh esaimen!!!

     Minggu nih, memang minggu yang boley buat aku putus fius btoi la, waduhhh!!! kelas mmg banyak free diz week, tapi esaimen bapak laa berlambak kalo kumpui da cam bukit broga dah tginyer. 

    Pulak tu, sume esaimen ni msti submit sblom CNY ni, maknenye jumaat ni la kan. Nasib satu dah setel tggal la tiga ag yang beratuq utk diciapkan. Esaimen Beku under construction yg len2 tu bukak pon blom ag. Tak tau la soklan pe yang buat aku putus fius nt.

     Haisshhh, fenin laa kopalo den ginihh, nak ciapkan sume. Ade sape sApe nak tolong aku ciapkan sume nihh???  hikhik.. Nihh, nt last2 ble da tak sempat nak buat, jawabnye copy & paste jew la ekk kengkawan. jangan marah..hakhak..

    Sudah2 malam ni, kena jugak ciapkan pe yang patot, tamau on9 lame2. Selamat laa berokband aku takde malam ni, kawan momey aku pnjam si gubby munie..atleast takde laa laju jew tangan nii membukak segala mende FB kew blog kew ape kew.

     ehhh, ape nii tak stop sTop ag, merepek meraban jew kao ek anis. hukhuk. bukak mane laa tak bukak2 nihh. Buku mane kamoo??? tak nampak pon ats meja nii. maen nyorok2 ek, awok jangan buku haa nt saya amik bantai tida bawu tahuu..ngeh3..

    outtt!!! 0utttt!!! outttt!!!!!!! tatataTitutututiiii..

sakit perott!!!

      haihhh!!! pepagi lagi perot ini sudah buat hal yea, memang membantutkan nafsu nak tdo jew. Macam tau2 plak prot nii yang aku takde kelas pepagi nii. Nasib kau baek arini, senang la cket berulang alik kew Dr. Tan kalo pekena nye pagi nii ade kls maunye aku mencapub kuar masuk kelas saket prot nyer pasai.


      hadeihh ni, slunyer kalo jadik kes2 camni mesti sbb antara aku makan di tgh2 malam ataupon bersarapan pagi. Tapi memandangkan aku pon tak sarapan ag nii, maknenye ni mesti punca aku makan megi tgh2 mlm bute tadi lahh tu. huhuhu..


     ahh sudah, perot suda meragam lagi, menjerit jerit minta ditunaikan pelaburan amanah sahamnye. adoii, kalo melabor dapat duit dengan emas bertongkol tongkol tape gak, nii habuk pon tarak. hikhik.. mintak mintak laa kelas petang ni perot ini sudah kembali ok, aku malas nk kuar masok kuar masok kelas. 


p/s: huaaa!! i think i need pil kecheteon [ntah cmne ntah ejanye, pki hentam sja]

Monday, January 24, 2011

kamoo tau tak???

kamoo tau tak aku terase kamoo tak tegur aku
kamoo tau tak aku jeles ble kamoo layan org laen tp bukan aku
kamoo tau tak aku jeles ble kamoo bergelak ketawa dgn mereka
kamoo tau tak aku sgt tacing ble kamoo tidak pedulikan aku
kamoo tau tak aku suka kt kamoo!!

kamoo tau tak aku selalu perhatikan tingkah lakumu
kamoo tau tak aku suke akan watakmu
kamoo tau tak aku suke sikapmu
kamoo tau tak aku suke bile kamoo gelak dan gembire
kamoo tau tak aku selalu curi2 pandang padamu
kamoo tau tak mata ini sentiase mencari dirimu
kamoo tak tau aku buat itu sume coz kamoo

kamoo tau tak kamoo slu membuat aku tak tentu hala
kamoo tak tak jantung aku berdegup kencang ble berdepan dgnmu
kamoo tau tak hati ini tidak tenang kerana kamoo
kamoo tau tak betapa aku berlawan dgn diri sendiri
kamoo tau tak aku cube berperang melawan sume rase ini
kamoo tau tak aku cube utk buang perasaan ini
kamoo tau tak betapa seksanye hati ini
&&&
kamoo tau tak aku makin sayang padamu

Sunday, January 23, 2011

penattt!!

      hohah0haa.. waduh2 mgu lepas dah la mgu yang sgt memenatkan dengan kelas yang full satu mgu. Minggu nii plak kls tak banyak, tapi esaimen plak yg menunggu. Asenye da nak menggunung daa esaimen yang ade, sumenye nak kena submit before CNY. Aigooo, penin plak nak kena pk kena buat sume nihh..


     Excited sangat nak balik kampung, tibe2 rase nafsu sume tuh macam dah takde, ni sume esaimen punye pasai. Pasaipa laa banyak sangat esaimen nihh?? Please lah inche, saya mau cutiii. 


     Sebenornye ade baguih jugak, dapat lah cuti dgn tenang, pas cuti plak de test 1, hahh pastu bawu bley stadi btoi2. Sem 1 dulu banyak sgt maen, ingt test tu ape jew lahh, last2 mmg effect abis kt rslt. So, sem nii kena byk focus laa kt test2, esaimen & kuiz. Final pon tak payah ckp laa, tuhh pon mmg penting, bukan sng nk dpt mrkah final nihh kalo tak stadi, 50% sgt laa ssh nak target. huhuhu..


     Diz nite, mmg kena jugak ciapkan tech comp, kena buat proposal. yang ni pon agak tension nak buat, tak dak idea kott so mlm nii  stay up la kot. tak dpt tdoq pon takpa janji ciap. kalo bertangguh nt ntah ble nak ciap. Sekali kena reject plak sok, at least ade mase lagi ley repair2.

p/s: jangan tangguh2 esaimen, skli dah bertimbun tak lalu nak ngadap, tak tau nak buat yang mana.

ter-addicted to makanan mamak..

     Hahahaha...sebelom niii aku lah tak makan makanan mamak, ase mmg tak boley mashukk jew kat anak tekak ni. Sampaikan kalo kuar ngn member2 or family aku pon kre klo nak masuk mamak jew msti tak jdik, da aku nak masuk pon tak larat nak wat cmne kan. 


      Skunk aku sudah mule terbiase, btoi ckap orang tua2 kalo tak dibiasakan camne nak biase kan kan kan??? ape kaitannye nihh!! adeihhh...bukan ape slunye aku makan mee grg kerinting ngn roti canai jew kalo makanan mamak ni. tp skunk aku da suke makanan baru. ngeh3..


      tapi ntah macam mane mase cuti sem hari tuh, aku asyik makan nasi beriani jew, tu sume maksu aku laa 
weekends jew dye bagi makan makanan mamak, ble da selalu maunye aku tak ter-addicted kat beriani tuh.           
Pehh rasenye mmg sguh lazat, lagi2 dapat pekena ayam madu atau ayam goreng kew, pastu acar sayur, ngan 
kuah dal tambah lagi papadom. Menjilat jilat jari wokkk..hikhik..
      
       Sllllrrrrrpppp, meleleh ayor lior eden. Tapi yang pasti aku masih tak ley terime kari laa, mmg sejak azali ag aku mmg tak suke kari, tak tau la npe. uhuhukk.. Haiihhh, terase mau cri nasi beriani la plak ni, tapi mau carik di mana dong???aku bukan reti sgt bli2 mende camni, satu ag.. kedai mamak pon kt mana ek??? hahahahhaa..




OHH BERIANI....


jom sape nak pekena mamak!!!
mari mari..
hahaha..

bahagia di hujung minggu....

       Sabtu, hari ini sehari suntuk aku berada dirumah & tak kuar mane2 langsung. Wahh, macam buang tabiat plakkan. Yelah selalunya kalo ujung mgu jew, mintak maap laa nak tgok muke aku dok umah, jangan harap.
Ade jew aku melagha kemane mane sja dgn menghabiskan duit.


          Tapi minggu nii aku dapat kesedaran sivik cket supaya jangan membazir kuar tak tentu hala, bukan
ape; tak sampai lagi sebulan aku kt cni duit PT da byk habis, aku nak makan ape 2 3 bulan ag dok cni kan. So, setelah bertimbang timbun aku pk, aku pon mengambil keputusan utk tak kuar mne2 mgu nii. Ag pon mgu depan da nk balik.


     && hari nii pon aku berjaya melawan godaan kengkawan aku yang ajak aku kuar, bukan sorang dua plak tuhh, memang goda iman & nafsu aku betoii laa. Dah la tuhh ajak aku g copink plak, sory la beb aku nak jimat, kunk kuar copink duit kuar cam air jew kan. psshhhh laju tanpa berkire. Yang tue aku tak nak, name pon nak berjimat cermat kan. Even membe aku ajak aku tgok wyg pon aku tak join, alah kt lappy nii pon da berlambak movie yang aku belom tgok ag, buat pe la tgok wyg. Kang melayang jew duit aku kalo cter tak best.


     So, aku pon hanye duduk mendiamkan diri di dalam bilik di dalam rumahku ini. Nasib laa rumah aku tak berape nak bising sgt bebudaknyer, mmg bgi peluang aku me-rilek kan diri laaa. Paling best bgon tdo+on9+makan+solat+bace novel+tgok oh yeahh!!= tdo balik..hehehehe..


    Tu jew laa keje aku seharian, betape bahagia nyer rase, macam dunie nihh aku yang punye!!!hahahaha.. Ni sebenarnye ayat otang yang dah lame tak me-rilekkan diri kat rumah, mana taknye sepanjang mgu nii aku memang bz gler, coz kelas pon sgt pack stiap ari pegi kul 7 balik pon petang.. penat penatttt..


     Bile ade peluang rest2 kat rumah camni memang tak lepaskan laa, bukan selalu dapat cmni. Sok pon da bz nak ke hulu ke hilir ciapkan esaimen tech com group aku. Dengan groupmatenye sume dok kt bunge raye, waduhhh!!! ponat laa eden ulang alik ke sane..Hopefully sok sume esaimen tu setel, da tak larat nak tangguh dah, penat badan oiiii..


     Sudah tengah malam pon ni, mahu smbung layan movie, sok bwu refresh otak nii nak stadi or pe kejadah laa yang aku nak setelkan. Nunite.. (^_^)))

Saturday, January 22, 2011

hati aku tak de taman???

ade sowang membe aku nii.
ade kew patot dye kate dalam hati aku tak de taman???
tersentap aku...
memang la pada hakikatnya aku hanya single 
without pakwe or skandal && so on
and aku jugak bukanlah seorang yang jiwang
melayan lagu rock kapak yang tangkap masok jiwang tuhh
macam mereka..
tapi im still got a feelin'
doesnt mean aku tak de layan boy2
sampi tak de feelin'2 langsung pasal lurve2 nii..
aku bukan ape aku saje jew mahu jadik macam nii,
cuba untuk melawan perasaan sendiri.
untuk mengawal diri.

&&
dont ask me the qustion why im still single rite now.
bukan aku tak nak ade kapel.
tapi buat mase sekarang aku masih perlukan mase utk
kenal diri aku sendiri dulu
baru la aku dapat untuk 
memahami dan mengenal hati orang len plak..

by now....
its hard to say 'i like u'
OR
'i love u'
to anybody.
im not me juz before
im me for future..
im only juz thinking of my future life rite now
biarlah kalo boley aku hanya bercinta 
dengan bakal suami
&&  bakal bapa kepada anak2 aku nanti..

buat mase nihh aku tak nak lalai kan hati aku
aku mahu tumpukan pd ape yang ade dulu.
iaitu pelajaran.
terlalu jauh lagi perjlanan ku.
so, terpakse aku keraskan hati ini
untuk sebuah CINTA..


saat ini,
aku hanya mahu sesuatu yang kekal,
hati yang luluh dan ikhlas utk menerima 
segalanya, seadanya,
bukan hanya utk suke2 stahun dua,
tapi untuk selamanya,
biarlah aku menunggu lamanye,
biarlah aku memilih,
untuk tidak tersalah pilih,
semuanya akan datang tanpa diminta

OHH hati
janganlah kau ragu ragu
redhakan hati
tetapkan hati ini
jauhkanlah dari sebarang hasad dengki
atau iri hati.
ikhlaskan hati ini.
teruskan niat ku ini
untuk suatu masa nanti...

LOVE URSELF BEFORE U LOVE SOMEBODY!!

Friday, January 21, 2011

Dr. M vs Rosyam Nor...

Dr. M vs Rosyam Nor

diantara dua orang di atas
siapa agak2 nyer yang menjadi pilihan anda??
adakah Dr. M bekas mantan perdana menteri???
ataupon
adakah Rosyam Nor pelakon yang diminati ramai itu??
hmmmmm...

dramatikkan atau politik kah ayat kat atas tuhh??
hehehehe..
yang sebenarnye..
begini cheghitenyer..
..............

khamis lepas, kt U aku ade laa program anjuran PPM
[persatuan pemikir muda]
pogram tu namanyer
Wacana Perdana Pemikir Muda bersama Tun Dr. Mahathir.
ramai giler yang datang. penuh 1 dewan..
agk2 cm 1 melaka dtg kott..
tajuknye boley tahan gak laa..
coz yg datang pon majoriti student.
sesuai sgt la ngn ktowng sbgi generasi mude ni kan..
macam2 la yang Tun sampaikan
& kebanyakan nyer tentang perbezaan 
pemikir mude zaman beliau dan zaman kini
semuanye berdsarkan pengalaman beliau gak laa..
memang aku sgt fokus dgn ape yg beliau ckp.
aku setuju tentang semua pendapat beliau.
walau apa apa pon
aku memang sangat respect kat beliau dari dlu sehingga sekarang.
beliau lah yang terbaek untuk negara kite.
byk lagi input2 yang ade tapi.
memori otakku ini sangat tidak mengizinkn utk mengingt..
[tak buat catatan pon sbnarnye juz dgar jew]
tapi sangat teruja laa..
this is the 2nd time i saw him frontly..
&&
yang paling aku terkejutnye rosyam nor pon ade.
dan dye adalah salah seorang ahli tertinggi dalam PPM.
patot laa yang depa pakat kecoh2 dalam dewan.
ingatkan teruja sangat laa kt Dr.M
upenye ternampak rosyam nor kt situ..
ape daaa..spoil jew..
aku plak da kuar dewan bwu tawu yang rosyam nor pon ade..
aku tak kisah sgt coz aku bukan minat sgt pon.
yang aku teruja sgt2 kt Dr.M jaa..
tapi tak sempat laa nk salam beliau.
ramai sgt yg berpusu-pusu terkam.
aku dapat tengok dari jaoh ckup laa kan.
malas nak menyusahkan diri
berhimpit himpit ngn orang ramai.
itu pon dah ckup puas..
hehehee..


ni jew laa gambar yg sempat aku cilok dri kawan aku
ngeh3..
[sowi munii]

tu aku yang pakai tdung oren.
ecehh, poyyo jew..

&&
budak yang amik gamba nihh
asik maen jew laa dalam dewan
mengaco orang len yang nk concentrate tdo..
hahahaha..



p/s Dr M: rebutlah peluang yang ade selagi termampu.
iaitu tuntut lah ilmu sebanyak mungkin.
cara mengingat belajar: banyak membaca dan 
bacalah berulang kali.

Terima Kasih!!






Sunday, January 16, 2011

alamak ! ! !

hahhhhhhhhhhhhhhhh....


adusshhhhh..
tension gilerrr...
aku beli t-shirt baru tapi tak muat plak..
tuh la tangkap muat jew lagi tanak test2..
bajet muat la kat badan ak nihh..
aduhhh..
keciwa betoii laaa..
dah lahh t-shirt tuh aku beli same patern ngn bf ak..
dun get wrong ek??
bf = best fren
ngeh3..

dah tu nak simpan sapa yang nak pakai plak??
nak tgu badan aku kecik ntah zaman ble agknye..
nak diet konon tapi pantang2..
pantang NAMPAK!!!
tapi...
sayang pulak..
tak pelah aku simpan jew lah t-shirt tu dlu..
ble2 agk muat aku akan pki..
tak pon jadik koleksi kesayangan aku jew..
de gak mende yang aku ingt nanti..
as a moment together laa..


aktibiti dihujung mgu ini..

huhhh,..
sangat membosankan diri di kala hujung minggu
&& aktibiti feveret aku
ialah mengurungkan diri seorang diri di dalam bilik...
kononnyer tak nak kuar mane2 laa,
nak save bajet punyer pasai..
tapi kuar jugak akhirnyer..
hakhak,,tu nanti aku cter kt bawah nun..
&&
ble da sengsorang kt dalam bilik
ape lagi yang akan aku buat selain
mengadap lappy kesygn dan meng0n9 jaa laa kejenye..
aku on9 pon aku men game & bace blog2 yang best..
tu jeww..
&&
btw, i dun like chatting, 
so aku akan sentiasa mengoffline my fb & dun have any ym..
&&
klo takpon tgok muvie smpi tetido
ataupon membace novel yang da lame aku bace
tapi tak habis2 ag smpi sekarang..
hehehe..
asenye da dekat 2 mgu aku pegang novel tu, 
ke hulu ke hilir aku bawak tapi bace nyer tak..
bukan ape, aku menghayati cket orangnyer 
& nak bace tu pon kena ade mood gak..
bace laju2 pon tak syiok..
nt tak paham ape..

stadi+ esaimen plak???
yang ni pon same, bajet nak stadi la cket utk kuiz mgu depan
tuptuptupp
aku pon ntah kemane,
tutorial ngn esaimen satu pon aku tak sentoh lagi..
haishhh pe laah nak jadik nihh..
nguh3..

pastu melagho plak tuu..
pegi tgok wayang kott..tgok midnite muvi..
nak tau cter ape?????
hohoh0hoo..
cter ni memang leyh kena sawan, 
tangkap ngeri+seram kot..
huhhh..
kalo yang dew lemah jantung or else 
digalakkan pk la banyak2 nak tgok..
ngeh3..

nihh dye cerita yang aku tgok..

KHURAFAT


SERAM SEJUK CTER NIHH..
TAPI TAK DAK LA SERAM MANE SEBANARNYE..
HEHEHE..

dengan suasane panggung yang gamat yg orang buat bising..
cter jadik tak seram langsung..
hahahahahah..
gelak gelak lagi ade laahhhh...
kihhkihhkihhh..

TGOK JGN TAK TGOK!!!!
hahahaa..

Wednesday, January 12, 2011

Cinta Tak Terungkap

     Fana, itulah perkataan yang tepat apabila berbicara soal cinta. Cinta itu segalanya indah, tapi ramai jua merasai pahitnya cinta. Kerana cinta itu masalah dan bicara jiwa. Jiwa pula berbeza-beza tempatnya disetiap manusia. Mungkin ianya Hadir dalam riang. atau Hadir dalam duka. atau Hadir dalam keliru. atau Hadir dalam [I]blurr[/I]. Itulah warna warni cinta.
    
    Namun cinta tidak selalunye indah, & Penantian juge satu penyeksaan. Penyeksaan hati yang akan sering membuatkan kite tertanya tanya itu ini, 'ehh, si dia sihat kew x??' ; 'si dia pergi mana ni?'.. Ohh sangat memberi impak yang besar dalam diri sang pencinta.


    Adakah salah menyimpan rasa sayang apabila sememangnya sudah sayang? Jangan sekali-kali kita menjadi robot cinta. Persoalan dan bicara soal hati dan perasaan bukan boleh diukur dengan digital. Spiritual hati manusia berbeza beza dan tanpa diduga. Terutama sekali wanita.


    Wanita sebenarnya kompleks hatinya, dan akan sentiasa mudah dipengaruhi oleh perasaan. Bagi mereka yang tidak menaruh harapan kepada seorang lelaki itu, apabila diuji dengan persoalan berkaitan hati, sudah tidak nyenyak tidur, makan tidak kenyang, mandi tidak basah. Inikan pula yang sudah menaruh harapan.


    Mengantuk disorongkan bantal. Tetapi bantal itu bukan bantal biasa, ia bantal fatamorgana. Empuk bicaranya, hakikatnya sensara. Empuknya bisa mengusik hati si gadis, sengsaranya adalah penantian tidak pasti. Ohh wahai sang gadis janganlah terlalu buta hati dan terlalu bergantung pada sang pencinta yang belum pasti. Ingatlah....


    Cinta itu pasti dan memang sejati. Jika tepat masa, ketika, keadaan  dan SIAPA, cinta adalah kuasa luar biasa yang tiada bandinagnnya..


    Cinta kalau bahasanya hati..itulah cinta hakiki. Kasih jika dasarnya Rabbi..itulah kasih sejati. Cinta ini pasti diuji kerana itu sudah tradisi janji....




    

Friday, January 7, 2011

mekaseh kawan...

     kala hati ini sedih,
ku tidak tahu kepada siapa yang patut ku tuju..
perlukah aku memberitahu kepada semua bahawa hati ini sedang sedih..
ohhh tidak!!!
aku bukan sebegitu..
biarlah hati ini selara mane, sesedih mane..
kesedihan itu semua biarlah diri ini kutanggung sendiri..
aku tidak kisah untuk membantu kamu kengkawan
jikalau perlukan pertolongan ku,
daku sentiase ade disamping anda semua..
tapi biarlah masalah diri ku tanggung sendiri..
bukan tak perlukan pertolongan darimu kengkawan,
cukuplah sekirenye kamu semua care about me..
im very appreciate that..
thanks dear..
lap u so much too..
murnie shakilla shidan
@

Thursday, January 6, 2011

Bacalah dikala sedih...

     WAHAI diri, engkau hanya mencintai Allah ketika kamu memperolehi nikmat. Sebaliknya apabila datang suatu bencana atau cubaan kepada engkau, engkau segera lari seakan-akan Allah itu bukan kekasihmu. Semestinya seorang hamba itu akan nyata siapa dia, ialah ketika menerima ujian daripada Allah.
     Apabila datang suatu ujian atau cubaan daripada Allah, sedangkan engkau tetap bertahan dan tabah menerimanya, maka engkau ialah orang yang mencintai Allah dengan sebenarnya. Sebaliknya jika laluanmu berubah, maka jelaslah kebodohanmu, musnahlah perbuatanmu yang pertama dan ia berlalu entah ke mana.
     Bukanlah kudrat hamba melawan takdirNya. Luka di hati memang tidak terucap. Tidak tergambar. Meskipun perasaan ibarat telah mati, malangnya jasad masih bernyawa, nadi masih berdenyut. Lalu luka itu biarlah dia yang merasainya. Kehidupan mesti diteruskan. Dinekadkan hati dengan keyakinan bahawa Allah lebih tahu apa yang terbaik untuk dirinya. 

     Tidak pula Allah menimpakan ujian untuk menzalimi hambaNya, melainkan untuk mendidik dan menyedarkan bahawa tidak ada satu pun di dunia ini adalah milik manusia yang abadi meskipun sesuatu itu teramat kita sayangi. Teramat kita kasihi. Datang dan pergi segala yang ada di dunia ini adalah dengan kehendakNya.
     Wahai diri, janganlah cita-citamu hanya sekadar pada yang engkau makan dan engkau minum, pada yang engkau pakai dan engkau kahwini, pada yang engkau diami dan engkau kumpulkan sahaja kerana semua itu hanya cita-cita hawa nafsu dan naluri insaniyyah. 
     Kalau hanya demikian, dimanakah tekad hati dan batin, yakni mencari Allah Al-Haq? Nilai sebuah cita-cita itu ialah apa yang engkau cita-citakan. Maka jadikanlah Tuhanmu dan apa-apa yang di sisiNya sebagai tumpuan cita-citamu. ...

Wednesday, January 5, 2011

nightmare!!!!!

     mimpi ngeri!!!! huhhh aku tak suke bermimpi, lagi2 waktu2 petang..tu laa sebab orang tue2 tak bagi tido petang waktu lepas asar kott..huhuhu..ahhhh, memang menakutkan ape yang ak mimpi tadi. Kesannye terase sampai la sekarang nihh. Tetibe jew aku jadik takott, hati pon rase berdebar & saket semacam jew. Tapi aku tak ingat langsung aku mimpi pasai ape??!! kenape perasaan takott tu masihh ade????
    Ape sebenarnye yang aku mimpi nih tadi?? kenape aku rase macam takot && tak berape nak sedap hati nii?? dah la bangun2 kepale rase berat semacam jew, cam ade batu besar dalam kepale ni. Hati tolonglah tenang jangan buat aku rase semua2 ini..
    Hahhh penin di buat nyer aku pikir, dah la tak mau pikir2 sangat. Tapi sakit plak kepale nihh, aduhh..

p/s: jangan tdo petang lame sesangat!!!

Tuesday, January 4, 2011

very packed!!!

      adohai, baru jew masok sem baru ngn semangat baru & azam yang membara nihhh, tibe2 rase bengang plak.. the schedule vey packed!!!!! huahhh giler betoi, dah la 4 hari kelas stat dari kul 8 PAGI.. bukan ak nak merungut tak ley bangon pagi kew ape??? but the prob is now mmg kena bgon awai pagi gler. Dah la kampus punyer cket jaohh gilerr, nak kena bgon kul 5.45am pastu kena ciap cpt2 nak kejar bas kul 7 pagi punyer pasai..Wahh sejokk dowhh mandi awai2 cmtu, menyucuk tulang temulang nihh..Bas pon satu bukan nak letak banyak2 yg jalan kul 7, klo lambat cket alamatnyer memang tertinggal bas la namenye..hushhh...
     Kelas plak, dah la stat pukul 8, punya laa tuhh pegi letak merata rata kat dalam kampus tuhh, adushh penat dehh kena berkejar kejar dari satu satu kelas, lelah eden dibwatnye..Sampai terputus sandal aku tadi, banyak jalan punyer pasai. Aduh ni bawu fes week, tak tau la cam hari hari mendatang lepas nihh,, Jangan tercabut kaki udah lew. uhuuhh..
      Ahhhh, apedaa...Baru start sem aku dah merungut itu ini, adeihh. Kate azam baru tak mau ponteng kelas laa, nak ciapkan tutorial laa && so soo laa..tapi dah merungutt. Sudah lah tak mau cakap banyak..Memang la selalu cam tuhh THINGS ARE EASIER SAID THAN DONE!! hahh betol lah tuhh..Dah kena sangat laa tuhh..huhuhu..

p/s: ko nihh camne nak berjaya kalo asyik merungut jew. Open la cket, be +ve...
[utk diri sendiri jewh],,

Saturday, January 1, 2011

selamat tinggal "belasan"..selamat datang "puluhan"..

Happy New Year 2011!!!
woww..excitedly coz im 20 years old now...
hahahahaa..

selamat tinggal "belasan"..
means im not a girl anymore
selamat datang "puluhan"..
but it doesnt means im a women now

azam terbaru...
'life begins 20's'

so, aku perlu berubah ke arah yang lebih matang..
walaupun tak banyak mane
& orang lain tak nampak
tapi yang penting biarlah diri sendiri ini yang tahu
but nobody's perfect rite!!!
aku cube yang terbaik
be the best for myself & for the rest
especially for my family..

p/s:: sayangilah diri sendiri
sebelum menyayangi somebody..